adscode

Koncuk: Polislik sınav başvurularını uzatın öğrenciler mağdur olacak!

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ''Artık YGS bütün sonuçları itibariyle milletin vicdanında bitmiş bir sınavdır. Mahkemenin de bu doğrultuda karar vereceğine inanıyorum'' dedi.

Koncuk: Polislik sınav başvurularını uzatın öğrenciler mağdur olacak!
Özel Eğitim

Koncuk, YGS'deki şifre iddiaları üzerine sınavın iptali istemiyle Konyalı bir öğrenci adına, Ankara 7. İdare Mahkemesi'ne açılan davanın ardından mahkeme önünde ÖSYM'nin hazırladığı savunmayla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ÖSYM'nin savunmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Koncuk, savunmanın, ''savunma yapmak adına öylesine yapılmış bir savunma'' olduğunu iddia etti.

     İsmail Koncuk, ÖSYM'nin 1 milyon 700 bin öğrenciye gönderdiği mektupta, şifreleme yönteminden ve bir yazılım hatasından bahsettiğini savunarak, buna karşın savunmasında bu şifreleme yönteminin varlığından bahsetmediğini söyledi.

     Bu iki açıklamanın birbirine ters düştüğünü ifade eden Koncuk, ÖSYM'nin bu savunmayı kendisinin de ''inanmadan yaptığını'' kaydetti.

     Başkan Koncuk, şifreleme yönteminin ötesinde problemler yaşandığını öne sürerek, şöyle devam etti:

     ''On binlerce öğrencinin itirazı henüz sonuçlanmamıştır. Bazı öğrencilerin itirazı haklı bulunmuştur. Bu bize şunu gösteriyor, ÖSYM, YGS sonuçlarını yanlış bir yazılım programıyla yapmıştır. Eğer bu durum kesinlik kazanırsa işin vehametini, boyutlarını düşünmek bile istemiyorum. En büyük problemin, açılacak şahsi davaların mahkemeler tarafından karara bağlanması sürecinde yaşanacağını düşünüyorum. Eğer biz bugün YGS'yi iptal edersek, bunu herkes aklıselim düşünmek durumunda, bunun çözümünü bulabiliriz. Ama yarın yüzlerce, binlerce mahkeme kararı çocukların itirazının haklı olduğu doğrultusunda kararlara varırsa bu sonuçları ne ÖSYM ne de bu ülkeyi yönetenler temizleyebilir. Hele yüksek öğretim kurumlarına yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra mahkemelerin, itirazların haklılığı doğrultusunda kararlar vermesi işin içinden daha çıkılmaz hale getirir. Onun için bugünden tezi yok YGS'nin ortadan kaldırılması lazım. Ben, mahkemenin de yaşanan olayları eldeki delilleri üst üste koyarak, milletin beklediği bir karar vermesi gerektiğini düşünüyorum. Artık YGS, bütün sonuçları itibariyle milletin vicdanında bitmiş bir sınavdır. Mahkemenin de bu doğrultuda karar vereceğine inanıyorum.''

     Koncuk, bir başka soru üzerine, ''Polislik başvuruları 2-3 gün sonra sona erecek. Binlerce öğrenci polislik sınavına giriyor. Bunlar itiraz dilekçelerini verdiler ve hala itirazlarına bir cevap alamadılar. 2-3 gün sonra polislik sınavı sona erecek. Bu durumda bu çocuklar mağdur edilmiş olacak. Hem LYS'ye giremeyerek mağdur edilmiş olacaklar hem de bu polislik sınavına giremeyecekler. Yetkililere sesleniyorum, polislik sınavına başvuruları bir süre uzatmakta fayda var'' diye konuştu.

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)