adscode
adscode

Kronik hastalığı olan akademisyene yargıdan kötü haber

Bolu Abant Üniversitesi'nden bir profesör, kronik hastalığı olduğunu söyleyerek koronavirüs nedeniyle uzaktan ders vermek istedi. Mahkeme ise akademisyenin talebini değerlendirerek olumsuz karar verdi.

Kronik hastalığı olan akademisyene yargıdan kötü haber
Üniversite
Güncelleme : 18-Nov-22 15:02

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde görevli bir profesör, kronik solunum yolu hastalığı bulunduğu için 2021 ve 2022 yılı güz döneminde Covid-19 riskine karşı uzaktan ders verme talebinde bulundu. Üniversite yönetimi ise bu talebin hakkaniyete uygun olmadığını ileri sürdü. Bunun üzerine akademisyen, mahkemeye başvurdu. Mahkeme verdiği kararla akademisyenin talebini reddetti.

MAHKEME BAZI DERSLERE İŞARET ETTİ
Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde ders veren profesör, hastalığına ilişkin belgeleri üniversite yönetimine ileterek uzaktan eğitim yoluyla ders vermesine izin verilmesini talep ettiğini ancak bu talebin kabul edilmediğini mahkemeye bildirdi. Bolu İdare Mahkemesi ise açılan davada Yükseköğretim Kanunu’nu işaret ederek ön lisans, lisans ve yüksek lisans düzeyinde diploma programları ile senatolar tarafından uygun görülmesi halinde, birinci ve ikinci öğretim programlarındaki bazı derslerin uzaktan öğretim yoluyla verilebileceği yönünde değerlendirmelerde bulundu.

Mahkeme daha sonra ‘Covid-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler’ genelgesine atıfta bulunarak, “Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda belirlenen tedbir ve kurallara titizlikle uyulacağı, kamu kurum ve kuruluşlarınca uygulamada aksaklıklara sebebiyet verilmeyeceği belirtilmiştir” dedi.

YÖK ‘KARAR ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNDE’ DEDİ
Mahkeme, Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) da konuya dair görüş istedi. YÖK, mahkemeye gönderdiği beyanında, 2021-2022 eğitim öğretim yılına ilişkin üniversitelerde öğretim elemanlarının derslerini uzaktan eğitim yöntemiyle verebileceğine yönelik herhangi bir kararın bulunmadığını belirtti. Ayrıca YÖK, "programın yapısına ve özelliğine göre bir programdaki tüm derslerin yüz yüze yapılmasına karar verilebilirken bazen de derslerin özelliğine göre bir kısmının uzaktan öğretim yoluyla yapılmasına karar verilebileceği, buna karar verecek merciinin ise tamamen üniversite yönetimin inisiyatifinde" olduğunu açıkladı.

İdare Mahkemesi bu bilgiler ışığında akademisyenin uzaktan eğitim veremeyeceğine ilişkin karar verdi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)