adscode

Küçük Mucitlerin Şenlik Heyecanı

İlköğretim okulları arasında düzenlenen Bilim Şenliği için geri sayım başladı. Şenliğine katılmak isteyen minik mucitler de projelerini hazırlamak üzere iş başı yaptı.

Küçük Mucitlerin Şenlik Heyecanı
Etkinlikler

 

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Fen ve Teknoloji, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Teknoloji Tasarım alanlarında düzenlenerek geleneksel hale gelen şenlik, bu yıl dördüncü kez yapılacak. 
Ocak ayında yapılan duyuruyla başlayan süreçte, İlköğretim öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin 16 Nisan tarihine kadar ilçe milli eğitim müdürlüklerine teslim edilecek. İlçeler tarafından da 25 Nisan’a kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilecek projelerin değerlendirilmesi sonucu sergilenmeye değer görülenler ise 14 Mayıs’ta ilan edilecek. İlköğretim öğrencileri tarafından hazırlanan ve sergilenmeye değer görülen projeler, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde 25-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak şenlikte sergilenerek alanlarında ilk üç dereceye giren projeler ödüllendirilecek.

 

EĞİTİM SÜRECİNE ÖĞRENCİ KATKISI

 

Son üç yıldır düzenlenen Bilim Şenliğinin öğrenciler açısından çok yararlı olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, başarı için eğitim sürecinin her aşamasında öğrencinin katılımının sağlanmasının önemine değinerek, öğrencilerin ilgi, istek, beceri ve ihtiyaçlarını dikkate alacak biçimde öğrenme yaşantılarının düzenlenmesinin,zorunlu olduğunu söyledi.

 

BİLİME TEŞVİK...

 

Bilimin ve araştırmanın öneminin gün geçtikçe daha da arttığını belirten Atilla Gülsar, eğitimin her kademesinde zekâyı geliştiren ve yaratıcılığı ön plana çıkaran bilimsel ve teknolojik faaliyetlerin teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti. Gülsar, amacın Ulu Önder Atatürk’ün çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma vizyonuna ulaşmak olduğunu kaydetti.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)