adscode
adscode

LGS'de öğrenciler matematiğe odaklanıyor

LGS'ye hazırlanan öğrenciler son 1 ayda en çok matematik, fen bilimleri ve Türkçe derslerine çalışıyor.

LGS'de öğrenciler matematiğe odaklanıyor
LGS
Güncelleme : 02-Jun-23 16:32

LGS'ye az bir süre kaldı, 4 Haziran'da sınava girecek olan öğrenciler heyecan içinde hazırlıklarını sürdürüyor. 200 bini aşkın öğretmen ve 1 milyonun üzerinde öğrencinin kullandığı akıllı eğitim platformu Derslig,  öğrencilerin son düzlükte nelere odaklandıklarına ışık tuttu.

Bu yıl Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 4 Haziran'da yapılacak sınava 1 milyonun üzerinde öğrenci katılacak. Sınava girecek öğrenciler, özellikle son bir yıldır ciddi bir şekilde hazırlanmayı sürdürüyor. Konu tekrarları, hızlı ve verimli okuma becerilerini geliştirmek, nitelikli ve çokça soru çözmek bu hazırlık safhasında büyük önem taşıyor. Animasyon destekli konu anlatımları, interaktif içerikleri, yapay zekâ destekli geri bildirimleri ve yeni nesil soru seti gibi özellikleriyle sınava hazırlanan öğrencilerin hayatını kolaylaştıran akıllı eğitim platformu Derslig, üyesi olan 1 milyon öğrencinin LGS’ye bir ay kala nelere odaklandıklarına yönelik analizlerini ortaya koyuyor. 

Son bir ayda zorlandıkları derslere ve konulara çalışıyorlar

Son 3 yılın LGS istatistiklerinin ortalamasına göre öğrencilerin en başarısız oldukları dersin matematik, en başarılı oldukları dersin ise din kültürü ve ahlak bilgisi olduğu görülürken Derslig verileri de son bir ayda platform içinde en çok çalışılan derslerin; matematik, fen bilimleri ve Türkçe dersleri olduğunu ortaya koyuyor.

Platformda on binlerce öğrenci deneme sınavına katılıyor. Bu deneme sınavlarının sonuçlarına göre öğrencilerin en çok zorlandığı konular; Türkçe dersinde okuduklarında kullanılan düşünceyi geliştirme yollarını belirleme, matematikte verilen bir sayıyı 10'un farklı tam sayı kuvvetlerini kullanarak ifade etme, fen bilimlerinde elementleri periyodik tablo üzerinde metal, yarı metal ve ametal olarak sınıflandırma şeklinde sıralanıyor. Öğrencilerin çalıştığı konulara yönelik verilere bakıldığında da yine başarı oranlarının düşük olduğu ve zorlandıkları konulara eğildikleri görülüyor.  

Deneme çözmeye ağırlık verilmeli 

Derslig öğrencilerinin eğilimlerini ortaya koyan verilere göre öğrenciler, video anlatım ve soru çözümleriyle konu eksiklerini gidermeye odaklanırken bir yandan da deneme çözmeye ağırlık veriyorlar. Türkiye genelinde 200 binin üzerinde öğretmene de ulaşan Derslig’de öğrencilerin LGS sınavında karşılaşacakları tarzda yeni nesil sorular bulunduğunu ve öğrencilerin içerikleri bitirdiğinde kendine özel sorulardan oluşmuş kazanım ağacı ile çözdüğü sorular hakkında durumuna özel yorumlar alabildiğini aktaran Derslig Kurucu Ortağı Mehmet Özdemir, "LGS öğrencilerinin başarısına en çok katkı sağlayacak faktörlerden biri öğrencilerin deneme çözmesi. Öğrenci bir konuyu çok iyi anlamış olabilir ancak çeşitli sorular çözerek hem sınav pratiği kazanmak hem de eksiklerini çözdüğü sorular üzerinden tespit etmek bu maratonda öğrenciyi birkaç adım ileriye taşıyacaktır. Derslig'de öğrenci katıldığı deneme sınavlarında binlerce kişi arasındaki yerini görmesinin yanı sıra deneme sınav sonuçlarına göre yapay zekânın oluşturduğu güçlendirme programı ile eksiklerini giderebilir." diyor.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)