adscode

Lisans Eğitiminde Askerlik Engeline Öğrenciler Tepkili

'Askere alım yaşının yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 35’e çıkarılmış olması, lisans öğrencileri için de benzer bir değişikliğin yapılabileceğini göstermiştir.Okulumuzu bitirmek için bize verilecek…

Lisans Eğitiminde Askerlik Engeline Öğrenciler Tepkili
Özel Eğitim

"Merhabalar;

6111 sayılı kanun ile eğitime döndüm ve halen İSTANBUL Üniversitesi CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ TÜRKÇE TIP Bölümü Son  Sınıf öğrencisiyim. 1111 sayılı askerlik kanununun 35/C maddesi nedeniyle 2012-2013 GÜZ döneminde kaydımın yenilenmeyeceğini öğrendim. Öğrenimim normal şartlarda 2012 yılının kasım ayında bitecekken bu yasayla önce askerlik yapmam, sonra gelip eğitimimi tamamlamam istenmektedir.2 ay kalmasına rağmen 15 ay askerlikten sonra devam etmem isteniyor.

  1) 6111 sayılı kanunla eğitime dönen ve 29 yaşından gün almış bir çok öğrenci için aynı yasalara (6111, 1111) dayandırılarak yapılan ve öncesinde uygulanmayan bu değişikliğin sonradan uygulanmaya başlanması benim ve benim gibiler için çok zor şartlar oluşturmaktadır.Çoğu arkadaşımız af yasasıyla okuluna geri döndüğü için herhangi bir maddi kaynağı olmayan,hem okuyup hem çalışan öğrencileriz.Bu durumda çok köklü,hasar bırakan bir süreç bizi bekliyor olacak.

  2) Askere alım yaşının yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 35’e çıkarılmış olması, lisans öğrencileri için de benzer bir değişikliğin yapılabileceğini göstermiştir.Okulumuzu bitirmek için bize verilecek süre bizi tekrar hayata bağlayacaktır.

  3)Kesinlikle askerden kaçmak gibi bir niyetim yok.Okulum bittiği zaman zaten doktor olarak askerlik görevimi yerine getireceğim.Ama 15 ay askerlikten sonra ger döndüğümde nasıl okuluma tekrar uyum sağlayabilirim ya da şimdi askere gidersem nasıl bir ruh halinde olurum soruları hayatımı çok kötü etkiledi.

 
    Ben ve benim gibi mağduriyet yaşayan öğrenciler için bu durum, hem maddi hem manevi geri dönüşü telafisiz sorunlar ortaya çıkaracağından konu ile ilgili desteğinizi ve konunun gündeme gelmesi açısından kamuoyunu aydınlatmanızı rica ediyorum.

 Sesimizi duymayan ve konu ile ilgili hiçbir girişimde bulunmayan hükümete ulaşmamız açısından sizden başka çaremiz yok.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)