adscode

‘Lise matematik öğretmenliği için 3000 kontenjan istiyoruz‘

Ağustos'ta yapılacak olan atamalarla ilgili matematik öğretmenleri de 3000 atama yapılmasını bekliyor. Lise matematik derslerini bu bölümün mezunu olmayan öğretmenlerin girmesine tepkili olan matematik…

‘Lise matematik öğretmenliği için 3000 kontenjan istiyoruz‘
Haberler
"Ülkemizde üniversitelere giriş sınavlarında matematik dersi başarısının bu kadar düşük olmasının temel nedeni hala boş geçen matematik dersleri ve daha da önemlisi matematik derslerine iktisat, işletme gibi başka bölüm mezunlarının giriyor olmasıdır. Bu ücretli öğretmenler alanlarında yetkin olmadıkları gibi başka iş bulduklarında öğrencileri dönem ortasında bırakmakta bu da matematik öğretimine z...arar vermektedir. Ayrıca ücretli öğretmenler matematik bölümü mezunu olsalar bile atanamadıkları için KPSS'ye çalışmakta bu da kendilerini mesleklerine vermelerini engellemektedir . Ülkemizde matematik öğretmenleri son 10 senedir atama sıkıntısı yaşamakta yüksek puanlarla severek girdikleri bölümlerinden iş bulamadıkları için pişman olmaktadırlar. Açık öğretim mezunlarının çok rahat devlete atandıkları düşünülürse matematik öğretmenliği okumuş kalifiye bireylerin mesleklerini yapamaması ülkemiz için çok büyük bir kayıptır.Şu bir gerçektir ki kimse çocuğunu matematik öğretmeni olmayan ya da ücretli öğretmenle çalışan bir liseye göndermek istemez . Bu yüzden ağustos atamasında LİSE MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ branşından en az 3000 öğretmenin alınması gerekmektedir.... 
MERHABA BİZ LİSE MATEMATİK ÖĞRETMENLERİ OLARAK HAKKIMIZ OLAN 3.000 ATAMAYI İSTİYORUZ.DÜNYANIN HER YERİNDE KULLANILAN BİLİM DALI OLAN MATEMATİĞE ÜLKEMİZDE MAALESEF GEREKEN ÖNEM VERİLMEMİŞTİR..ULUSLARARASI SIRALAMADA DÜNYADA SON SIRALARDAYIZ. GEÇTİĞİMİZ YIL YAPILAN YGS VE LYS SINAVLARINDA YÜZBİNLERCE ADAY MATEMATİKTEN SIFIR ÇEKMİŞTİR. 
ÜLKEMİZE YENİ GETİRİLEN 4+4+4 SİSTEMİYLE BİRLİKTE LİSELER ZORUNL...U OLMUŞTUR. BU ŞU ANLAMA GELMEKTEDİR. TÜİKTEKİ VERİLERE GÖRE GEÇEN YIL 750 BİN CİVARINDA OLAN LİSE1. SINIFLARIN SAYISI BU YIL 1.150.000 E ÇIKACAKTIR. 400.000 LİK BİR ÖĞRENCİ ARTIŞI OLACAKTIR VE BUNUN SONUCUNDA LİSELERDE ÖĞRETMEN İHTİYACI ARTACAKTIR.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK DENİLEN TAŞERONLUK SİSTEMİYLE BİZ LİSE MATEMATİK ÖĞRETMENLERİ EVLERİMİZDE İŞSİZ OTURURKEN, UZMANLIK GEREKTİREN BU BRANŞA 2 YILLIK MEZUNLAR VE ÖĞRETMEN OLMAYAN İNSANLAR GİRMEKTEDİR.YETKİLİLERE BURADAN SESLENİYORUZ.BU KİŞİLER TÜREV,İNTEGRAL ,LİMİT VE BUNUN GİBİ DAHA BİRÇOK KONUYU ANLATAMIYORLARDIR. PEKİ SONUÇ. SONUÇ MATEMATİK ORTALAMASINDA DÜNYADA SONDAN İKİNCİYİZ..
BİZLER ÜNİVERSİTE GİRİŞ SINAVINDA ÇOK YÜKSEK PUANLARLA BU BRANŞI TERCİH ETMİŞ,VE ÜNİVERSİTE DÖNEMİ BOYUNCADA MATEMATİKTEN UZMANLAŞMAK İÇİN ÇOK ZOR EĞİTİMLERDEN GEÇMİŞİZDİR.VE YİNE KPSS SINAVLARINDA EN YÜKSEK PUANLARI ALMAMIZA RAĞMEN 80-85 HATTA 86-87 GİBİ DERECELİK PUANLARLA AÇIKTA KALIYORUZ..
YETKİLİLERİN SESİMİZİ DUYMASINI VE LİSELERİN ZORUNLU HALE GETİRİLDİĞİNİ GÖZ ÖNÜNE ALMALARINI RİCA EDEREK,AĞUSTOSTA LİSE MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ İÇİN 3.000 KONTENJAN İSTİYORUZ.. "

egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)