adscode

LYS başvuruları uzatılabilir!

ÖSYM’nin YGS sonuçlarını açıklamamasında, Ankara Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmanın etkili olduğu öğrenildi...

LYS başvuruları uzatılabilir!
Özel Eğitim

 

Kulislerde, Ankara Başsavcıvekili Şadan Sakınan’ın, LYS’den önce soruşturmanın bitirileceğini açıklamasının, YGS sonuçlarının açıklanmasının gecikmesinde etkili olduğu konuşuluyor. Bugüne kadar, soruşturmadan, sınavın iptalini gerektirir bir sonuç çıkıp çıkmayacağının beklendiği, ancak LYS başvurularının başlayacak olması nedeniyle, sonuçların daha fazla bekletilemeyeceği yorumları yapılıyor.

 

YÖK devreye girdi

 

Bu sırada evreye giren YÖK ise Danıştay’ın teknoloji fakültelerine yönelik bir kararını gerekçe göstererek, ÖSYM’den 25-29 Nisan olarak belirlenen LYS başvuru süresinin 5 günden daha uzun bir sürece yayılmasını istedi. Son kararı verecek olan ÖSYM’nin, mayıs başına kadar süreyi uzatabileceği öğrenildi. ÖSYM’nin LYS başvuru süresi için belirlediği 5 günün, son gelişmeyi duyurmak için yetersiz olduğunu söyleyen YÖK yetkilileri, başvuru süresinin uzatılması gerektiğini ÖSYM’ye bildirdiklerini kaydetti.

 

Karar yönetim kurulunun

 

Şifre iddiası üzerine savcılık araştırmasının devam ettiği YGS’nin sonuçları halen açıklanmazken, YÖK’ün talebi LYS başvuru tarihlerinin değiştirilmesine yol açacak. ÖSYM’nin önce 18-27 Nisan olarak duyurduğu 9 günlük başvuru süresi daha sonra 25-29 Nisan olarak 5 güne indirilmişti. YÖK’ün talebi doğrultusunda ÖSYM Yönetim Kurulu’nun LYS başvuru süresinin uzatılmasına dair yeni bir karar alması gündeme gelecek. Son gelişme LYS’nin daha önce açıklanan tarihlerde yapılıp yapılmayacağını ve ÖSYM’nin sınav takviminde değişikliğe gidip gitmeyeceğini de gündeme getirecek. ÖSYM kararıyla başvuru süresi, yargı kararının duyurulabilmesi için 9-10 güne çıkarılabilecek.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)