adscode
adscode

LYS’de başarılı olmak istiyorsanız bu önerilere dikkat!

Öncelikle mutlaka gireceğiniz sınavın karakterine özgü sorular çözmek gerekir. Adaylar, alışılagelmiş ezberleme alışkanlığından mutlaka kurtulmalı ve yoruma dayalı, kaliteli ve tutarlı sorular çözmelilerdir.

 LYS’de başarılı olmak istiyorsanız bu önerilere dikkat!
Sınavlar
Üniversite sınavında başarılı olmak isteyen her aday, hangi testin kendisine ne kadar puan getirdiğini bilir. Kaçıracağı soruları nasıl telafi edeceği konusunda kendisine bir strateji kurar. Çok sık duyduğumuz “sınav taktikleri” aslında her öğrencinin kendi hazırlık sürecinde edindiği deneyimlerle oluşan kişiye özgü bilgiler bütünüdür. İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümünü danışmaları da LYS’de Başarılı Olmak İsteyen Adaylara bazı önerilerde bulunuyorlar.

Öncelikle mutlaka gireceğiniz sınavın karakterine özgü sorular çözmek gerekir. Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) öğrencinin bilgilerini ölçerken aynı zamanda bildikleri doğrultusunda yorum yapabilme becerisini ölçer. Adaylar, alışılagelmiş ezberleme alışkanlığından mutlaka kurtulmalı ve yoruma dayalı, kaliteli ve tutarlı sorular çözmelilerdir. Bir konuyla ilgili soruları çözmeden önce o konunun mutlaka iyi öğrenilmesi gerekir.

Soru çözmenin amacı, ilgili konunun öğrenilip öğrenilmediğini kontrol etmektedir.

Öğrenciler İçin Sınav Stratejileri

*Evde kendinize deneme sınavları yaparken mutlaka gireceğiniz sınavın süresini dikkate alın ve buna göre deneme çözün.

*Sınava girmeden önce yanlış yaptığınız her sorunun doğru cevabını öğrenmelisiniz. Unutmayın sınavda hangi soruyla karşılaşacağımızı bilemeyiz.

*Sınav esnasında bir soruyu en fazla iki kez okumanızı öneriyoruz. Aynı soruyu defalarca okuduğunuzda zihniniz karışabilir ve sorunun mantığından uzaklaşabilirsiniz.

*Sınavda bir soruyu çözemediğiniz zaman paniklemeyin. Geride kalan, yapabileceğiniz soruları düşünün. Mutlaka her öğrencinin sınavda çözemediği sorular olacaktır.

* Yanlış cevap olduğuna kesinlikle emin olmadıkça, size mantıklı gelen ilk cevabınızı değiştirmeyen.

* Sınav esnasında doğru çözdüğünüzden emin olmadığınız ve ya boş bıraktığınız sorular varsa birkaç soru çözdükten sonra geriye dönün.

* Öğrenciler genelde paragraf sorularından çekinirler. ’Uzun soru zor sorudur.’ şeklinde yanlış bir yargı vardır. Unutmayın bir soru ne kadar uzunsa, içinde o kadar ip ucu vardır. Esas sizi zorlayacak soru tipleri kısa paragraflardır.

*Sayısal bölümde soruları çözerken kesinlikle kafadan işlem yapmayın. Problemi çözerken mutlaka yazarak çözün; cevaplarınızı kontrol ederken yaptığınız işlemleri soru kitapçığında sırasıyla görmeniz gerekir. Özellikle sık sık işlem hatası yapan öğrenciler, bu öneriyi mutlaka dikkate almalılardır.

* Soruya ve şıklara bakmadan önce soru kökünü okumanız, çözüme daha kolay gitmenizi sağlayacaktır. Öncelikle öğrencilere, önce soru kökünü okumaları önerilir. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)