adscode
adscode

MEF Lisesi öğrencilerinden deniz kirliliğine dikkat çekmek için kıyı temizliği!

MEF Lisesi Deniz Elçileri Topluluğu (MEFDET) öğrencileri deniz ekosistemini korumak için çalışmalarına devam ediyorlar.

MEF Lisesi öğrencilerinden deniz kirliliğine dikkat çekmek için kıyı temizliği!
Lise
MEF Lisesi Deniz Elçileri Topluluğu öğrencileri geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da, tüm dünyada eş zamanlı düzenlenen ve Türkiye’de Deniz Temiz Derneği/TURMEPA öncülüğünde yürütülen “Uluslararası Kıyı Temizliği - ICC International Coastal Cleanup” etkinliği çerçevesinde, Kınalıada Kumluk kıyılarını temizlediler. Öğrenciler, bu etkinliklerle deniz kirliliğine dikkat çekmeyi ve deniz temizliğinin önemi konusunda topluma bilinç kazandırmayı amaçlıyorlar.
 
  

Toplanan atıklar arasında çok sayıda içki şişesi, teneke içecek kutusu, bardak, pet şişe, demir çubuklar, metal parçaları, balık ağları, bebek bezi, pijama, iç çamaşırı vb. atıkları gören öğrenciler, denizlerimizin temiz tutulması konusundaki özensizlik karşısında konuyla ilgili topluma bilinç kazandırmanın ne kadar önemli olduğunun farkına varıyorlar.

TURMEPA, toplanan bu atıklara ait verileri etkinliğin ana yürütücüsü Ocean Conservancy’nin online bilgi bankasına işliyor. Tüm dünyada toplanan bu bilgiler sayesinde uzmanlar, kıyıların ne tür aktivitelerle kirlendiğini ve ne tür tehlikelere maruz kaldığını belirleyerek otoriterlere çözüm yöntemleri geliştirilmesi için projeler üretiyorlar ve bilgilendirme amaçlı sunumlar gerçekleştiriyorlar.
 

Daha yaşanılabilir bir çevre için mücadele etmenin mutluluğunu yaşayan MEFDET öğrencileri, insanlarımızın “yaşamak için doğayı yaşatmalarının” zorunlu olduğu bilincine ulaşarak  içinde bulundukları her ortamda bu bilincin toplumun her kesimine yayılması için mücadele ediyorlar.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)