adscode

'Meslek Dersi Öğretmenlerinin Atanması Şart!'

Gazi Üniversitesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Büro Yönetimi Öğretmenliği Mezunu olan öğretmen adayları olarak çok değil 40.00 atama kontenjanının %1 den bile az kontenjan istedik ancak verilen…

'Meslek Dersi Öğretmenlerinin Atanması Şart!'
Özel Eğitim








"2013 Yılı (Ağustos Ayı) Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kontenjanları çizelgesinde açıklanan İl M.E.M. Belirlenen Boş Kontenjanı 178 atama kontenjanı verilmesi Büro Yönetimi Öğretmeni ihtiyacı olan okulları ve bölüm mezunlarının önemli bir kısmının atanmasını sağlıyordu. Çünkü bu bölüm artık mezun vermiyor. Yüksek Lisans imkanı sunuyor.

 

Milli Eğitim Bakanlığı yöneticileri meslek lisesini özendirirken son sekiz yılda bu okulları seçen öğrenci sayısı da meslek lisesi sayısı da iki kat arttı. Düz liselerin kaldırılmasıyla öğrencilere sunulan seçeneklerin başında gelen meslek liselerinde bu yıl öğrenci sayısı daha da artacak.

 

2 milyon 300 bin meslek liseli var. Türkiye ’de mesleki ve teknik eğitimin genel ortaöğretime oranı yüzde 43. 2005-2006 eğitim-öğretim yılında 4029 meslek lisesi, 1 milyon 182 bin 637 öğrenci vardı. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında okul sayısı 6204, öğrenci sayısı 2 milyon 269 bin.

 

Çeşitli meslek liselerinin çeşitli branşlarına verilen toplam atama kontenjanı  333 Mesleki eğitim giderek önem kazandığı ve öğrenci sayı ve kontenjanlarının da giderek artmasına rağmen hala rakamın bu seviyede kalması ciddi bir hesap ve plan hatası olduğunu göstermiyor mu sizce?  Mesleki eğitimin yeniden ele alınması ve değerlendirilmesi gerekmiyor mu sizce?

 

Bazı bölümlere uygulanan POZİTİF AYRIMCILIK NEDEN tüm bölümlere uygulanmıyor. İhtiyaç ise hepsinde ihtiyaç var. MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİ SAYISI VE MESLEK LİSESİ SAYISI 2 KAT ARTAN MESLEK LİSELERİNE NEDEN POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMIYOR.

 

Bildiğiniz üzere açıklanan 39 bin 431 ilk atama kontenjanından 36 bin 489'una atama yapılabildi. Kalan 2 bin 943 kontenjan boş kaldı.

 

Diğer taraftan bazı branşlarda açılan ilk atama kontenjanlarından daha fazla sayıda atama yapıldı. Nasıl bir matematiksel formülasyon yapıldı?

 

Nasıl oldu da açılan ilk atama kontenjan sayısından fazla atama yapıldı. Neden diğer bölümlerde de fazla atama yapılarak diğer öğretmen adayları atanmadı. Buradaki eksikliği yani 2 bin 943 kontenjan açıklanabilir ancak açık kontenjan sayısından fazla atama yapılmasını anlayamıyoruz.

 

Bu işe herkes emek veriyor. Ancak bazı bölümlerde fazla yığılma var diye onlara pozitif ayrımcılık yapılarak açık kontenjanın %30-40 arasında atama kontenjanı verilirken meslek liselerine az kontenjan veriliyor. Ticaret Turizm Eğitim Fakültesi kapanan fakülte mezunlarına ihtiyaç olmasına rağmen o bölümlerde de %30-40 atama sayısı verilmesi demek zaten kalan mezunların da atanması anlamına geliyor ve yıllardır süren çilenin sona ermesi demek oluyor. Atama sayısı yetersizliği nedeniyle bu bölüm mezunları kpss sınavına hazırlanarak emekli olacaklar.

 

Ticaret Turizm Eğitim Fakültesi Bölümleri inceleyelim.

 

2013 Yılı (Ağustos Ayı) Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kontenjanları çizelgesinde açıklanan İl M.E.M. Belirlenen Boş Kontenjan Sayıları:

 

Büro Yönetimi İl M.E.M. Belirlenen Boş Kontenjan Sayıları: 178, bu sayının % 40’ ı  71

 

Pazarlama ve Perakendecilik İl M.E.M. Belirlenen Boş Kontenjan Sayıları: 134, bu sayının %40’ ı 53

 

Muhasebe ve Finansman İl M.E.M. Belirlenen Boş Kontenjan Sayıları: 382, bu sayının % 40’ ı  152

 

Oysa verilen İlk  Atama Kontenjanları

 

Büro Yönetimi İlk Atama Kontenjanı: 23  (178 boş kontenjan sayısının sadece %13 ü)

Pazarlama ve Perakendecilik İlk Atama Kontenjanı: 30  (134 boş kontenjan sayısının sadece %22 si)

Muhasebe ve Finansman İlk Atama Kontenjanı: 63  (382 boş kontenjan sayısının sadece %16 sı )

 

Gazi Üniversitesi, Ticaret Turizm Eğitim Fakültesi, Büro Yönetimi Mezunuyum. 2005 yılından bu yana KPSS ye giriyorum ilk yıl sınava en iyi hazırlandığım yıldı. Ancak sadece 10 sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı. Sonraki yıllarda, 0, 3, 5 gibi bir elin parmaklarını dahi geçmeyecek sayılarda atama yapıldı. Özel Sektörde çok yoğun çalışıyorum, 2 çocuk annesiyim. Bazen çocuklarıma ayıracağım zamandan çalıp sınava çalışmak için uğraştım. Ama olmadı olmadı… Neden Çünkü atama yetersiz, 2013 yılında 70.311 puan aldım ve önümde sadece 53 kişi var tamam çok yaklaştım diyorum. Açıklanan  2013 Yılı (Ağustos Ayı) Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kontenjanları çizelgesinde açıklanan İl M.E.M. Belirlenen Boş Kontenjanı 178 herhalde adaletli dağıtım sonucu 60 sayısı verirler diyorum ümitleniyorum ama sayı 23 her zamanki gibi ümitsiz. Ek atamalarda da ümitsiz en azından Şubat ataması ile 31 kişi vermeleri halinde atanıyorum. Bazı bölümlere 60 ile atanırken 70,  80  ve üzeri puan alıp atanamayan öğretmenlere herkes acıyor sadece.

 

Sayın Abbas Güçlü sizin tabirinizle özetin özeti: Meslek edinilmesi amaçlanan ve piyasadaki ara eleman ihtiyacını karşılamaya dönük tasarlanmış olan meslek liselerine de yatırım yapın. Meslek liselerini güçlendirin.

Usta Öğretici olarak yeterli pedagojik yeterliğe sahip Meslek dersi öğretmenlerine gereken atama kontenjanını lütfen verin.   Lütfen Meslek okullarını ve Meslek dersi öğretmenleri Beklemeye almayın!"

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)