adscode
adscode

Milli Eğitim Şehit Öğretmenlerini Arıyor

Görevleri başında şehit olan öğretmenlerin tespiti için 81 ilin valiliğine yazı gönderen Bakanlık elde ettiği verileri internet sitesinde kullanacak.

Milli Eğitim Şehit Öğretmenlerini Arıyor
Türkiye'den Haberler
MİLLİ Eğitim Bakanlığı, terör, deprem, sel, toprak baskını, toprak kayması, yangın gibi doğal afetlerle trafik kazası veya saldırı sonucu görevleri başında şehit olan öğretmenlerin tespiti için tüm illerdeki valiliklere yazı gönderdi. Valilikler, illerinde 1998'den beri hayatını kaybeden öğretmenlerin bilgilerini, MEB tarafından hazırlanan bilgi edinme formunu doldurularak, 7 Şubat'a kadar Bakanlığın, "ikgm_bilisim5@meb.gov.tr" adresine gönderecek. Bakanlık daha önce yaptığı çalışmada da 1917'den itibaren şehit olan öğretmenlerin ismini 2008'de hazırladığı internet sitesinde yaşatıyor. Sitede, öğretmenlerin memleketleri, anne ve baba adları, medeni durumları, çocuk sayıları, mezun oldukları okul, şehit oldukları yere ait bilgiler bulunuyor. Öğretmene ait bilgiler, Türk bayrağının asılı bulunduğu bir okul binasının altına siyah zemin içinde veriliyor. 

Siteye 'www.meb.gov.tr/belirligunler/sehitogretmenler" adresinden ulaşılıyor.

6 Eylül 2011’de PKK'lılar tarafından yapılan Tunceli’deki hain saldırıda Komiser Cem Kerman’ın eşi öğretmen Dilay Turan Kerman şehit olmuştu. Akşam

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)