adscode

Mucit kardeşler dışarıda üşüme sorununa çözüm buldu!

Konyalı ikizler, dışarda üşüme sorununu ortadan kaldıracak bir yol buldu...

Mucit kardeşler dışarıda üşüme sorununa çözüm buldu!
Özel Eğitim

KONYA'da 37 yaşındaki Adnan ve Uğur Kal isimli ikiz kardeşler araçlardaki elektrik sistemine bağlanarak kullanılabilen ve 6, 12 ve 24 wolt elektrikle ısıtılan pantolon ve yelek üretti.

Isıtmalı yelek ve pantolon ile ilgili bilgi veren Kontrol Sistemleri Teknikeri Adnan Kal, "Kışın özellikle motosiklet, traktör, iş makinası ve otomobil kullananların soğuktan korunlamalarını sağlamak için elektrik ve elektronik teknikeri olan kerdeşimle birlikte bu projeyi geliştirdik. Kıyafetlerin üzerine giyilebilen pantolon ve yelekler 6-12-24 volt elektrikle çalışıyor. Araçlarda bulunan çakmaklıklara takılarak kullanılabiliyor. Ayrıca motosiklerlerde de bir aparat yardımı ile elektrik sistemine bağlanarak çalışıyor. 30+30 toplamda 60 watt elektrik tüketiyor. Kıyafetimizi giyen kişiyi hiçbir şekilde elektrik çarpma riski de bulunmuyor. Yelek ve pantolonun içine döşenen rezistans kablo ısıyı dengeli bir şekilde vücuda dağıtıyor. Pantolon ve yelek 2 dakika içerisinde 40 derece sıcaklığa ulaşabiliyor. Rahatsız etmeden dengeli ve konforlu bir ısıtma sağlıyor." dedi.

Ürettikleri pantolon ve yeleğin 2 ay önce patentini aldıklarını ve tanesini 100 TL'den sattıklarını belirten Adnan Kal şunları söyledi:

"Pantolon ve yelekleri ilk olarak Türkiye piyayasında satmayı düşünüyoruz. Daha sonra havaların soğuk olduğu Rusya ve Kuzey ülkelerine pazarlamak istiyoruz. 'Sıcak kal' ismini verdiğimiz ürünümüzden şuana kadar 300 adet üretim yaptık. Sipariş üzerine evdeki atölyemizde üretim yapıyoruz. Büyük firmalar ile görüşmelerimiz de sürüyor. İlerleyen günlerde bu ürünlerin seri üretimine geçmek istiyoruz. Ürünlerimize de bir yıl garanti veriyoruz" dha

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)