adscode
adscode

ODTÜ- KKTC Çevre ve Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Programı açıyor!

Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Programı ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda yeni öğrencilerini almaya hazırlanıyor...

ODTÜ- KKTC Çevre ve Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Programı açıyor!
Özel Eğitim

 

Fikir öncülüğünü Berkeley, MIT gibi akademik anlamda başarılarıyla ünlü üniversitelerin yaptığı ve geçtiğimiz yıl ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda da başlatılan Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri Master Programı, Kıbrıs’ın bu kapsamdaki tek master programı. Dünya çapında tam olarak eşi yok.

 

21. Yüzyıl’ın çevre sorunlarına kalıcı çözümlerin arandığı Master Programına başvurular 15 Temmuz’a kadar devam edecek.

 

 

Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri Master Programı’nın, gün geçtikçe artan küresel ısınma ve dünyamızın sürdürülebilirliği ile ilgili sorunlara kalıcı çözümler bulma ihtiyacından doğduğunu belirten Program Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Muhtaroğlu şöyle dedi:

 

“Kıbrıs, bölge olarak küçük olmasına rağmen su kaynakları, enerji kaynakları, çevre konularındaki araştırmalar açısından iyi bir laboratuvar ortamı sunuyor. Ortadoğu’dan, Asya’dan, Avrupa’dan, dünyanın her yerinden başvurular alıyoruz. 21. yüzyılın en önemli sorunlarına ancak disiplinler arası yaklaşımlarla kalıcı çözümlerin getirilebileceğine inanıyoruz. Dolayısıyla su kaynakları, enerji ve çevre sorunlarının çözümünde çevre, inşaat, elektrik, makina gibi mühendislik alanları ve ekonomi, işletme, siyasal bilim gibi sosyal bilimlerden oluşan birçok disiplin birlikte çalışıyor. Pekçok üniversitenin tersine Kampusumuzda farklı disiplinlerin aynı binalarda bir araya gelmesi büyük avantaj sağlıyor.”

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)