adscode
adscode

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU
Üniversite Rehberi

 

Rektörü: Prof. Dr. Nazife Baykal

Kuruluş yılı: 2003

Bulunduğu il: Güzelyurt - KKTC

Akademik birimleri: İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Eğitim ve Beşeri Bilimler olmak üzere 3 fakültesi var.

Öğrenci sayısı: 3.100

Akademik personel sayısı: 83 lisans programında, 62 Yabancı Diller Okulları’nda olmak üzere 145 öğretim elemanı var.

Burs olanakları: 2018-2019 akademik yılında lisans programlarında TC kontenjanlarının tamamı burslu kontenjanlardan oluşuyor. Burslu kontenjanlara yerleşenlerin bursları, başarı durumuna bakılmaksızın 1 yıl İngilizce Hazırlık Sınıfı ve 5 yıl lisans eğitimi süresince devam ediyor. ODTÜ Kuzey Kıbrıs’ta, yüzde 50 bursluların öğrenim ücreti yıllık 15.750 TL, yüzde 75 bursluların yıllık 7.875 TL. YKS ile yerleştirildiği programla ilgili Sayısal’da ilk 35.000, Eşit Ağırlık’ta ilk 25.000, Dil alanında ilk 4.000 içinde yer alanlara Yurt Bursu veriliyor. Lisansta ilk yılını tamamlamış ve kendi programlarındaki öğrenciler arasında Hazırlık sınıfında okuyanlar hariç genel not ortalaması sıralamasında ilk yüzde 5’e girenlerden; Genel not ortalaması (CGPA) 3,50 - 3,74 arasında olanlar, takip eden güz döneminde ekim, kasım, aralık ve ocak aylarında, ilkbahar döneminde ise şubat, mart, nisan ve mayıs aylarında aylık 450 TL, CGPA 3,75 ve üzeri olanlar, güz döneminde ekim, kasım, aralık ve ocak aylarında, ilkbahar döneminde ise şubat, mart, nisan ve mayıs aylarında aylık 650 TL başarı bursu alma hakkına sahip oluyorlar.

Yurt olanakları: ODTÜ Kuzey Kıbrıs, I. II. ve III. Yurt binalarında tek kişilikten dört kişiliğe kadar seçenekleri olan, son teknoloji kullanılarak donatılmış, güvenli, rahat ve bakımlı bir yaşam ortamı sunulmakta.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: State University of New York (SUNY) New Paltz Kampusu ile yürütülen işletme programı ile öğrenciler, eğitimlerinin 1. ve 3. yollarını ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu'nda, 2. ve 4. yıllarını SUNY New Paltz'da tamamlayan öğrenciler, çift diploma sahibi olabilmekte. ODTÜ’nün 50’yi aşkın ülke ve 200’den fazla üniversite ile olan öğrenci değişimi anlaşmasından ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu öğrencileri de yaralanıyor. Ayrıca ODTÜ Ankara ve Kuzey Kıbrıs Kampusu arasında bir dönem veya iki dönem olmak üzere kampuslararası değişim olanağı da mevcut.

İletişim bilgisi: ncc.metu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)