adscode
adscode

ODTÜ'nün laboratuvarları yenilendi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) lisans öğrencilerine temel mühendislik eğitimlerinin verildiği laboratuvarlar, Keysight Technologies tarafından son teknoloji cihazlarla donatıldı.

ODTÜ'nün laboratuvarları yenilendi
Üniversite
Güncelleme : 02-Nov-22 17:16

Uluslararası teknoloji şirketi Keysight Technologies, ODTÜ laboratuvarlarına son teknoloji ürünü 30 fonksiyon üreteci cihazı bağışladı.

Ekipman bağışı ile lisans öğrencilerine temel mühendislik eğitimlerinin verildiği Devre Teorisi Laboratuvarı, yeni cihazlarla donatıldı.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlkay Ulusoy, konuya ilişkin açıklamasında, Keysight'ın verdiği destek için teşekkür etti.

Keysight Global Kurumsal Eğitim Direktörü Douglas Baney ise test ekipmanlarının öğrencilerin kariyer ilerlemelerindeki önemine işaret ederek, "Laboratuvar donanımı için destek verdiğimiz ürünler, akıllı telefonlar gibi iletişim cihazlarının yanı sıra havacılık-savunma, elektrikli araç tasarımı, enerji sistemleri ve daha fazlası gibi tüm önde gelen tasarım ve iletişim cihazları üreticileri tarafından kullanılmaktadır. Modern test ekipmanları karmaşıktır, bazıları mühendislerin her gün kullandığı binlerce işlev sunar. u nedenle öğrencilerin endüstriye hazır olmaları için bu enstrümanlara alışmaları önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

Üniversite seminerleri düzenlediklerini, Keysight University adında web tabanlı bir öğrenme portalı sunduklarını ve sertifika sağladıklarını dile getiren Baney, "Üniversitelerle pek çok alanda etkileşim kuruyoruz ve yetenekleri işe alıyoruz. Keysight olarak öğrencilerin ilerlemelerine ve dünyamızı birbirine bağlayan ve güvenli hale getiren altyapıları inşa etmelerine yardımcı olacak yeni teknoloji öğrenim laboratuvarlarını oluşturmak için ODTÜ ile iş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Şirket, ayrıca internet üzerinden uzaktan çalıştırma imkanı sağlayan PathWave tasarım ve test yazılımı platformuna erişim sağladı.

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)