adscode

Öğrencilere Gönüllü Eğitim Programı

Uluslararası İlham Projesi kapsamında başta Beden Eğitim Yüksek Okulu öğrencileri olmak üzere üniversitelerin 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik olarak geliştirilen eğitim programı 19-21 Haziran 2012…

Öğrencilere Gönüllü Eğitim Programı
Özel Eğitim
Eğitim, Adana, Antalya, Denizli, İstanbul, İzmir, Konya, Mersin, Rize, Trabzon illerinden 100'ü aşkın katılımcıyla gerçekleştirilecek.
Türkiye'nin 2020 Olimpiyatlarına resmen aday olmasıyla olimpiyatlar başta olmak üzere çeşitli spor organizasyonları için bilinçli ve eğitimli spor gönüllüleri de önemli bir ihtiyaç olacak. Bu bağlamda düzenlenen bu eğitim programı çok önemli bir ilk adım olacak. Uygulanan eğitimin ardından sertifikalarını alacak olan katılımcılar daha sonra gerçekleşecek benzeri eğitimler için de eğitici olacaklar ve Türkiye gittikçe gelişen bir spor gönüllüleri ordusuna kavuşacak.  
Eğitimin 19 Haziran Salı ve 20 Haziran Çarşamba günleri gerçekleşecek ilk iki gününde gönüllü / gönüllülük, iletişim, kültürlerarası öğrenme ve çatışma / müzakere başlıkları ele alınacak. 21 Haziran Perşembe günü ise Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından gönüllülüğün spor organizasyonu boyutu ile ilgili bir eğitim verilecek. TMOK’un tanıtımının yanı sıra spor gönüllülerinin görevleri, hak ve sorumlulukları gibi temel kavramlar ele alınacak.
Çocukların ve gençlerin hayatlarında spor, oyun ve beden eğitimi aracılığıyla bir fark yaratmak amacıyla düzenlenen Uluslararası İlham Projesi Türkiye’nin de aralarında yer aldığı toplam 20 ülkede 2011 yılından bu yana gerçekleştiriliyor. Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonunda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, UNICEF, British Council, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen proje Ankara, Mersin ve Trabzon illerinde pilot olarak seçilen 15 ilköğretim okulunda ve 3 yetiştirme yurdunda uygulanıyor.
Hürriyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)