adscode
adscode

Öğretmenler, aile birliği istiyor

Eğitim Ajansı'na ulaşan 7433 sayılı kanun ile sözleşmeliden kadroya geçen öğretmenler: "Tek isteğimiz bizlere verilen kadronun hakkı olan eş durumu tayini yapabilmektir, ailelerimize kavuşmaktır."

Öğretmenler, aile birliği istiyor
Öğretmen
Güncelleme : 08-Dec-23 12:53

Eğitim Ajansı'na ulaşan "7433 Sayılı Kanun İle Kadroya Geçen Memurların Aile Birliği Mücadele Platformu" sözcüleri şunları söyledi:

"Bizler 7433 sayılı kanun ile sözleşmeliden kadroya geçen memurlarız. Cumhurbaşkanımız 3 Ocak 2023 tarihinde sözleşmeliye kadroya şöleninde ifade ettiği 'Görev yaptıkları kadrolu meslektaşları hangi hak ve imkanlardan istifade ediyorsa sözleşmeden geçen kardeşlerimiz de artık aynı haklardan faydalanacak' ve 'eş durumu mazereti hakkının kullanımı için diğer eşinde kamu personeli olması şartı aranmayacaktır' sözlerini kamuoyuna ilan etmiştir.

Kadroya geçtik ve bu sözleri duyunca ailelerimize kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadık. Fakat tayin kılavuzlarında eş durumu mazeret tayinlerinde 3 yılını doldurmayanların tayin hakkının olmadığı eşi özel sektörde çalışanların 3 yılını doldurmadığı için dilekçelerinin reddedildiğini öğrendiğimizde adeta yıkıldık. Kadro aldık fakat hak olarak sözleşmeli devam ediyoruz.

Çünkü kadrolu memurun eş durumu atamasında yıl şartı aranmıyor fakat bizler kadrolu olsak da bizlere sözleşmeli gibi davranılıyor. Anayasa 41. Madde ile güvence altına alınan aile birliği hakkımızı almak için yüzlerce etkinlik yaptık ve Ankara Ulus Meydanı'nda öğretmen ve diğer mamurların katılımıyla basın açıklaması ve yüzük atma etkinliği gerçekleştirdik. Tek isteğimiz devletimize hiç bir maddi yükü olmayan aile birliğimiz, çocuklarımız. Bakanlarımız ve üst düzey yetkililer kadroya geçenlerin aile birliği sorununun çözülmesi için çalışma yaptıklarını söylese de bizlerin sorunları çözüme kavuşmadı. Cumhurbaşkanımızın sözünün tutulmadığını ve eş durumu tayini için kadroya geçen memurları hala sözleşmeli olarak gören Bakanlıkların olduğunu gördük.

Kadro verip kadrolular ile aynı hakkı vermemek eşitliğe uymamaktadır. Bu kapsamda Türkiye’nin 5 büyük sendikası olan Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim Gücü Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikası yürütmeyi durdurma davası açmıştır. Dava aylar geçmesine rağmen henüz sonuçlanmamıştır. Temennimiz bu mağduriyetin davalara mahkemelere bırakılmadan verilen sözlere uygun şekilde uygulayıcılar tarafından çözülmesidir. Ne para, ne makam ya da yeni bir kadrodur istediğimiz, tek isteğimiz geçtiğimiz bizlere verilen kadronun hakkı olan eş durumu tayini yapabilmektir, ailelerimize kavuşmaktır."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)