adscode

Öğretmenler Eşofmanla Ders Verecek

125 bin üyesi olan Eğitim-Sen, okullarda dinsel simgelerin kullanımının yaygınlaştığı gerekçesiyle radikal bir sivil itaatsizlik eylemi yapacak. 5 Aralık’ta binlerce öğretmen okula eşofmanla gidip, derslere…

Öğretmenler Eşofmanla Ders Verecek
Özel Eğitim
Türkiye’nin en büyük eğitim sendikalarından Eğitim-Sen’in, okullardaki uygulamaları protesto amacıyla yapacağı eylemler tartışma yaratacak. “Eğitim niteliksizleştirilmesine, bilimsel ve laik eğitim anlayışının yıpratılmasına, itaatkâr öğrenci, itaatkâr öğretmen yaratılmasına karşı eğitim emekçileri olarak 5 Aralık’ta sivil itaatsizlikte bulunuyoruz ve işyerlerimize eşofmanlarımızla gidiyoruz” çağrısı doğrultusunda, binlerce öğretmen eşofmanla derslere girecek.
‘Bize soruşturma açtınız’Sendikanın ekim, aralık ve ocak aylarında yapılacak eylemleri içeren “Mücadele Programı”nda, “İşyerlerinde eğitim emekçilerini karşı karşıya getiren ve fiili olarak yürütülen dinsel simgelerin kullanılması yaygınlaşmaktadır. Bu noktada kılıf kıyafet yönetmeliği ihlaline idareler sessiz kalmaktadır. Yıllardır bıyık şekli, etek boyu, saç uzunluğu, makyaj, küpe deliği gibi nedenlerle soruşturma açılarak çeşitli cezalar verilmektedir. Siyasal iktidarın kendisi gibi yaşamayan, düşünmeyenlere karşı beslediği kin ve nefret MEB’in ayrımcı tutumu ile okullarda yaşanmaktadır. Okulların gericileştirilmesine, ayrımcı uygulamalara izin vermemek, ‘özgür-demokratik okul istiyoruz’ şiarıyla, sivil itaatsizlik yaparak, 5 Aralık’ta eşofmanlarla işe gidilecektir” denildi. Eylemin gerekçeleri şöyle sıralandı:
* Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı olmasına ve AİHM ve Danıştay’ın  kaldırılması yönündeki kararlarına rağmen zorunlu din dersi var.* Din dersleri, otistik çocukların eğitiminde, onların en çok ihtiyaç duyduğu beden eğitimi derslerinden kesilerek dahil edildi.* Bu uygulamadan vazgeçilmemekle birlikte 4+4+4 ile yeni zorunlu seçmeli din dersleri getirilmiş ve bu derslerin saatleri artırılmıştır.* Okulların ikinci kademesine seçmeli Kuran-ı Kerim ve Peygamberin Hayatı dersleri konularak fiilen imam hatip modeline geçilmiştir.* İlk dörtlük dilimin sonunda hafızlık eğitimi nedeniyle çocukların eğitimlerine bir yıl ara vermelerine imkân tanınmıştır.

milliyet- haberin devamını okumak için tıklayın







Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)