adscode
adscode

Öğretmenlerden zorunlu hizmet muafiyeti talebi

2010 sonrası atanan öğretmenler zorunlu hizmet affı talep ediyor.

Öğretmenlerden zorunlu hizmet muafiyeti talebi
Eğitim
Güncelleme : 19-Nov-21 18:12

Yıllardan beri zorunlu hizmet affının zaman zaman yeniden gelip gelmeyeceği gündeme gelmektedir. En son 2010 yılında yapılan zorunlu hizmet affı için yetkililerden yapılmış bir açıklama olmazken, Eğitim Ajansı’na ulaşan pek çok öğretmen zorunlu hizmet muafiyeti hakkı için taleplerini dile getiriyor.

2010 yılı sonrası atanan öğretmenler, 2010 yılına kadar tüm öğretmenlere 4 kez çıkartılmış olan zorunlu hizmet muafiyeti hakkının, kendilerine de tanınmasını istiyor.

 

 

Zorunlu Hizmet Nedir?

Türkiyede öğretmen, polis veya doktor olarak görev alan memurlar, eğitimlerini ve stajlarını tamamladıktan sonra belirli bir süre doğuda görev almalarına zorunlu hizmet denilmektedir. Bu görevin bölgesi ve yeri KPSS puanına göre belirlenmektedir. Görev yerleri de birinci, ikinci ve üçüncü bölge olarak adlandırılmaktadır. Zorunlu hizmetin süresi görev yapılacak bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Birinci bölgede en az 7 yıl, ikinci bölgede en az 6 yıl, üçüncü bölgede ise en az 5 yıl görev yapılması gerekmektedir.

 

 

Zorunlu Hizmet Affı Nedir?

Zorunlu hizmet affı ise zorunlu olarak doğuda görev almadan, şehir değiştirme zorunluluğu olmadan
bağlı oldukları göreve devam edebilmelerine denir. 2010 tarihinde gelen yürütme ile zorunlu hizmet verenlere af çıkmıştır. Bu zorunlu hizmet affı, şayet 2010 tarihinden önce öğretmen, polis ya da doktor olan adaylar mesleklerini zorunlu bir şekilde
doğuda hizmet ettiklerinde af sayesinde tayinlerini değiştirebilmektedir. Bu zorunlu hizmet affı sayesinde 5, 6, ya da 7 yıl boyunca zorunlu bir şekilde doğuda hizmet etmelerine gerek kalmadan şehir değiştirmelerine fırsat vermektedir. Ancak sadece 2010 yılından önce bu mesleklerde çalışanlar için geçerlidir. Ayrıca en az 3 yıl zorunlu hizmet vermiş olması gerekmektedir. 2010 yılından sonra bu mesleklerde çalışanları bu yasa kapsamamaktadır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)