adscode

Öğretmenlere kamu kapıları kaptılacak mı?

Eğitim-Sen Başkanı Zübeyde Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun özel okulların resmi okulların 2.5 katı öğretmen istihdam ettiği ve özel okullardaki öğrenci sayısını artırabilmeleri durumunda,…

Öğretmenlere kamu kapıları kaptılacak mı?
Özel Eğitim

Eğitim-Sen Başkanı Kılıç yaptığı yazılı açıklamada, "AKP hükümetinin iktidara geldiği ilk günden itibaren özel okulların işini kolaylaştırıcı, önünü açıcı kararlar aldığını ve mevzuat düzenlemeleri yaptığını açıklayan Çubukçu, 2002 yılından bu yana toplam öğrenci sayısında yüzde 7.32 artış olmasına karşın, özel okullardaki öğrenci sayısının aynı dönemde 223 binden 466 bine çıkarak yüzde 109'luk bir artış sağladıklarını belirtmiştir. Bu artışın, resmi okullardaki derslik başına düşen öğrenci sayısında önemli ölçüde azalma olmasına, resmi okulların fiziki yapıları ve donatımları çok iyi seviyeye çıkmasına rağmen gerçekleşmiş olmasını ise bir başarı olarak gördüğünü belirtmiştir" diye konuştu.

ÖZEL OKULLARA AÇIK DESTEK VERİYORLAR

Milli Eğitim Bakanının özel öğretim kurumları ile ilgili söyledikleri ve daha önce yapılan benzer açıklamaların, hükümetin özel okullara yönelik "açık destek" verdikleri anlamına geldiğini belirten Kılıç, "Bu durum Milli Eğitim Bakanlığı'nın Milli Eğitim Strateji Raporu'nda da açıkça belirtilmektedir. Rapora göre 2014 yılına kadar dershanelerin özel okullara dönüştürülmesinin hedeflendiği açıklanmaktadır. Bakan Çubukçu'nun halen yüzde 3 olan özel okul oranını nasıl yüzde 10'a çıkaracağını görmek için strateji raporuna bakmak yeterlidir" dedi. Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kamu okulları ciddi fiziki donanım ve altyapı sorunları ile boğuşup kaynak sıkıntısı çekerken, bu sorunlara sırtını dönüp, özel okulları destekleyici ve özel öğretimi arttırmaya yönelik girişimler asla kabul edilemez. Halktan toplanan vergilerle oluşan kamu kaynaklarının özel okullar için kullanılması kabul edilemez. Milli Eğitim Bakanı sorumluluk alanının ne olduğunu bir kez daha gözden geçirmeli, özel okulları desteklemek yerine, kamu okulların acil çözüm bekleyen sorunlarını çözmek için çalışmalıdır."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)