adscode

‘Öğretmenlikten Nefret Etmeye Başladım‘

Atamalarda son yapılan düzenleme sonrasında sınıf Öğretmenleri yan alan değişikliği ile başka branşlara geçiş yapmak durumunda kaldı. Başka branşa geçiş yapmak zorunda kalan sınıf öğretmenleri duruma…

‘Öğretmenlikten Nefret Etmeye Başladım‘
Haberler


"İnsana Değer Verenlere,
       12 yıllık sınıf öğretmenliğimden ayrılarak yan alan değişikliğinde fakültede yan alanım olan matematiğe geçtim. Geçerken yapabileceğimi düşünmüştüm; fakat yan alanınızın matematik olmasıyla matematikçi olunmuyormuş.
        Vermiş olduğum bu karar hayatımın en kötü kararıymış. Sınıf öğretmeni iken okula koşarak giden ben; matematiğe geçtikten sonra okuldan, öğrencilerden ve öğretmenlikten nefret etmeye başladım. Girdiğim sınıflara faydalı ve verimli olamadığım için ayaklarım geri geri gidiyor. Ayakları geri geri giden bir öğretmen öğrencilere ne kadar faydalı olabilir ? Siz kendi çocuğunuzun matematik derslerine ortaokulda benim girmemi ister miydiniz? Şahsen ben kendi çocuğumun matematik dersine benim gibi alanında yetersiz ve öğrenci düzeyine çıkamayan bir sınıf öğretmeninin girmesini istemem. Zaten bunu düşündüğüm an geri dönüş için dilekçemi verdim. Ben ve benim gibi pişman olanlar anladı da bizi en iyi anlaması gereken yöneticilerimiz anlamak istemiyor. Bu kadar çaresiz ve mutsuzken öğrencilere zaten veremediğim matematik dışında rehberlik bile yapamayacak kadar verimsizim. Faydalı ve verimli olamama duygusu beni sürekli yıpratıyor, psikolojim bozuldu, geceleri uyku nedir unuttum, uyuduğum 15-20 dakikalık uyku aralarında kabuslar görüyorum ve gündüzler eskisi gibi gündüz değil bana. Sıkıntı ve stresten böbreklerim ve bağırsaklarım çökmeye başladı.
       Yaşadığım sıkıntı aile yaşantımı olumsuz etkiledi.3,5 yaşındaki oğlumla hiç ilgilenemiyorum, eşimle iletişimim koptu. Aile yaşantım tıpkı matematik öğretmenliğim gibi çatırdıyor. Tüm bu mutsuzluk denizinde girdaba yakalanmış gittikçe dibe batıyorum ve benim gibi mutsuz , bin pişman ,alan değişikliği mağduru binlerce öğretmen var.
       Atamızın herkesten üstün tuttuğu biz öğretmenleri onu anladığı kadar anlayan, aklı başında, yüreğinde azıcık da olsa öğretmen sevgisi-saygısı taşıyan ve gerçekten insana değer verenler neredesiniz? Sesimizi duyun ve duyurun. Bunu yaparken biricik evlatlarınızı gözünüzün önüne getirin. Vicdanlarınızı sorgulayın. Ve bunca mağdur öğretmenin ve ailesinin mutluluğunun ve hayır dualarının size vereceği manevi huzuru düşünün.
        Ne olur Allah(c.c) rızası için geçtiği alanda öğrencilere faydalı olamayanların geri dönüş istekleri değerlendirilsin. Eğitim-öğretim bölünmesin deniyorsa en azından 15 tatile girerken böyle bir çalışma yapılsın.
        Biz hata eden öğretmenler için değil öğrencilerimiz ve ülkemizin geleceği için bu fırsat bize verilsin. İstesem hiç bir şeyi umursamam, 5 ay dişimi sıkarak 16 senedir gitmeyi çok istediğim, doğup büyüdüğüm Denizli'ye hem de en iyi okuluna matematik öğretmeni olarak rahat rahat giderim ama vicdanım öyle demiyor işte. Girdiğim sınıflardaki çocuklara bir şey öğretememek beni çok üzüyor Bu acıya, sıkıntıya, üzüntüye vücudum daha ne kadar dayanır bilmiyorum.
          Şu an ben ve benim durumumdaki öğretmenler o kadar çaresisiz ki kuş uçmaz kervan geçmez olarak tabir edilen yerlerde bile tekrar sınıf öğretmeni olarak çalışmaya razıyız. Yeter ki sınıfa girdiğimizde karşımızdaki öğrencilere faydalı olabilelim. Oh bugün öğrencilerime faydalı olabildim duygusunu yaşayalım, vicdan azabından kurtulalım. Ama matematik öğretmeni olarak öğrencilere hiç bir şey veremiyorum. Öğrencilerim matematiği benden daha çok biliyorlar. 
          Eğer gerçekten bize geri dönüş hakkı verilmeyecekse Allah'a(c.c),peygambere, kadere iman etmeyi bilen bir insan olarak bunun caiz ve haram olduğunu bilmeme rağmen devletimden tek şey istiyorum. 
         Amerika’da suçlulara yaptıkları iğneden bana da yapsınlar. Bundan sonra ülkesine ve öğrencilerine faydası olmayan bir öğretmen olmaktansa bunu yapmayı tercih ederim. Çok büyük günah olduğunu bilsem de girdiğim sınıflardaki öğrencilerin hakkınıödeyememektense bu daha iyi benim için. 
          Biz hata ettiğimizi kabul ediyoruz, kimse bize zorla tercih ettirmedi fakat bazı şeyler yaşanmadan anlaşılmıyor. Yapabiliriz dedik fakat olmuyor, beceremiyoruz. Bu ülkede teröristler bile pişmanlık yasasından faydalanıyorsa bizim farkında olmadan yaptığımız hatanın da telafisi olduğunu düşünüyorum.
         Umut dolu yarınlara ulaşmak dileğiyle..."

www.egitimajansi.com

 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)