adscode

Okul Değişimine Veli Tepkisi

Yeni eğitim sistemi 4+4+4 ile beraber başlayan okul değişimlerine veliler tepki göstermeye başladı.

Okul Değişimine Veli Tepkisi
Özel Eğitim

Yeni eğitim sistemi 4+4+4 ile beraber başlayan okuldeğişimlerine veliler tepki göstermeye başladı. Aliağa 80.Yıl Cumhuriyet Lisesivelileri öğrencilerin başka okullara gönderilmesini istemiyor. Yeni eğitimsistemiyle beraber okulların değişen statüleri beraberinde bir çok sıkıntıyıgündeme getirdi. Aliağa’da bu sıkıntıyı yaşayan 80.Yıl Cumhuriyet Lisesivelileri okullarının başka yere taşınmasına ve yerine imam hatip lisesiningeleceği iddiasına tepki gösterdi.

Aliağa hükümet binası önünde toplanan öğrenci ve veliler,tepki ve taleplerinin yazılı olduğu dilekçeleri Aliağa İlçe Milli EğitimMüdürlüğü'ne verdi.

Veliler, Aliağa’nın iki büyük lisesi Aliağa Lisesi ve 80.YılCumhuriyet Lisesi’nin birleştirilmesinin eğitim adına çok büyük sıkıntılaryaşanacağını belirti. Veliler, "En önemli sıkıntıların başında yaş farkıgeliyor. Disiplin ve ulaşım sorunu olacak" dedi.

Okullarının yerine imam hatip lisesinin geleceği iddialarınada tepkili olan veliler, öğrenci kapasitesi az olan bir okul için çoğunluğuüniversite sınavlarına girecek öğrencilerden oluşan okulun yerdeğiştirilmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

Aynı sorunların öğrencilerin gidecekleri okullardaki öğrencive velilerin de yaşayacağını vurgulayan veliler, bütün öğrenci velilerini hepbirlikte tepki göstermek amacıyla bir araya gelmeye çağırdı.

Velilerden Cihat Aktarıcı, yaşanan durumun üniversiteyehazırlanan 12. Sınıf öğrencisi iki çocuğunun geleceğini etkileyeceğinibelirterek, "Bu uygulamayı çocuklarımın geleceği için uygun bulmuyorum. Bukarar öğrencilere ve velilere büyük sıkıntı yaşatacak” dedi.

Aliağa’nın imam hatip lisesine ihtiyacı olmadığınıbelirten Aydın Güneriadlı bir başka veli de, tepkisini, "Zaten Çıtak Köy’ünde onlar içinhizmete giren bir yer var. Aliağa’nın böyle bir okula ihtiyacı yok. Bu durum80. Yıl Cumhuriyet Lisesi’nin öğrencilerine ve velilerine çok büyük sıkıntıyaratacak. Öğrencilerin psikolojileri bozulacak, buda gelecekleri için çok kötübir durum" şeklinde dile getirdi.

Veliler daha sonra okullarının yer değiştirilmemesini içerendilekçelerini Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etti.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)