adscode

Bakan Ergün: Eğitim Modelimizde Bir Sakatlık Var

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, Milli Eğitim sisteminin yabancı dil modelinin düzgün olmadığını belirterek, "Eğitim modelimizde bir sakatlık var" dedi.

Bakan Ergün: Eğitim Modelimizde Bir Sakatlık Var
Özel Eğitim

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Milli Eğitimsisteminin yabancı dil modelinin düzgün olmadığını, Türkiye'nin yabancı dilöğretmini başaramadığını belirterek, "Eğitim modelimizde bir sakatlıkvar" dedi.

Mardin Valiliği'nin dün akşam bir otelde verdiği iftarakatılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, burada yaptığı konuşmadaTürkiye'nin Milli Eğitim sistemini eleştirdi. Bilim Teknoloji Kurulu'nda çokönemli kararlar alındığını, bu kararları daha önce kamuoyu ile paylaştıklarınıhatırlatan Ergün, şöyle dedi:

"Bilim Teknoloji Kurulu'nda alınan kararların hemenhemen tamamı eğitimle ilgili alınan kararlardı. Eğitimde çok köklü bazıdeğişikliklere gidiyoruz. Önceliklerimiz değişiyor. Önce öğrencilerimize temeldeğerleri kazandırmak, sağlam bir temel vermek gibi. Çalışkanlık, dürüstlük,farklılıkların bir arada yaşamasına gayret etmek, farklılıkları zengin sayabilmekgibi. Bunlar insanı, insan yapan temel değerlerdir. Eğer bir insanın, bu temeldeğerleri yoksa, zayıfsa, bunun üzerine ne kadar bilgi koyarsanız koyun, birmana ifade etmez. Temel yetkinlikleri, temel niteliklerle beraber güçlü birşekilde veren, sonra üstüne bilgi inşa eden bir eğitim modeli. TÜBİTAK, MilliEğitim Bakanlığı ve üniversitelerle birlikte bu modelin bilimsel olarak ortayaçıkarılması için bir çalışma gerçekleştirilecek. Bundan sonra Türkiye'nineğitim sisteminde bu özellikler ön plana çıkacak."

'DEMEK Kİ MODELDE BİR SAKATLIK VAR'

Bakan Ergün, Türkiye'nin yabancı dil eğitim modelinin düzgünolmadığını, yabancı dil öğrenimini başaran bir ülke olmadığını söyledi. Ergün,"Demek ki, eğitim modelinde bir sakatlık var, bir yanlışlık var. Şimdiyabancı dil eğitimi de bu kararlar çerçevesinde yeniden kurgulanıyor. Eğitimsistemimizin, 21'nci yüzyılın güçlü Türkiye'sini inşa edecek insanlaryetiştiren bir model olarak kurgulanması gerekiyor" dedi.

İftara Mardin Valisi Turhan Ayvaz, AK Parti MilletvekilleriAbdurrahim Akdağ, Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin Belediye Başkanı Mehmet BeşirAyanoğlu, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve Süryanilerin Diyarbakır-MardinMetropoliti Saliba Özmen ile çok sayıda davetli de katıldı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)