adscode

Okullarda Öğretmen Kalmadı

Batı illerindeki birçok ilin ilçelerinde öğretmen kalmadı. Özellikle ortaokul ve liselerde büyük sorun yaşanıyor.

Okullarda Öğretmen Kalmadı
Haberler








MEB’in yanlış politikaları eğitimi çıkmaza sokuyor. İl içi iller arası ve özü atamaları sonuçlandı. Doğudan Batı’yaöğretmen akışı yaşandı, Batı’daki büyük illerin de ilçelerinden il merkezlerine büyüköğretmen hareketi oldu. Batı illerindeki birçok ilin ilçelerinde öğretmen kalmadı.Özellikle ortaokul ve liselerde büyük sorun yaşanıyor. 
Bunun yanında ilk atamakontenjanlarıyla beraber ayrı bir şok yaşandı. Fen Bilgisi, Matematik, Türkçe,İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi gibi ana branşlar Batı illerine hiç açılmadı. Durum şu: Batı illerinin ilçelerinin birçoğundaki çok fazla okulda neredeyse hiç branş öğretmenikalmadı. 

SBS’de yapılan değişiklikle birçok sınavın merkezi olarak yapılacak olması ve bu sınavlarda yukarıda sayılan branşlarda sorular sorulacak olması büyük bir krize yol açacak. 
Merkezi sınavlarda sorumlu tutulacak tüm branşlarda ücretli öğretmenlerin ders vereceği binlerceokulla karşılaşacağız. Bunun sorumlusu plansız işler yapan MEB’dir.
Çözüm: Şubatı bile beklemeden hemen bir planlama yapılarak 1 ay içerisinde en az 10 bin ekatama yapmak, şubatta da ayrıca 40 bin atama yapmaktır. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)