adscode

Onlar Her Şeyin En İyisine Layık

Bugün öğretmenler günü. Ama keşke, bırakın ayı, yılı, haftada bir gün onların günü olsa. Çünkü bunu fazlasıyla hak ediyorlar.

Onlar Her Şeyin En İyisine Layık
AG Blog

Ebeveynler olarak, önce çocuklarınız için kendi ayırdığınız zamana bakın, sonra da öğretmenlerimizin onlar için verdikleri mücadeleyi gözünüzün önüne getirin.
Aileler olarak, çocuklarımız elbette öncelikle bizim çocuklarımız. Ama sakın unutmayalım ki, eğitimlerinde, gelişmelerinde, vizyonlarında yani hayata ve geleceğe bakış açılarında öğretmenlerimizin etkisi, kesinlikle bizden daha fazla.
Veli toplantılarında hep dile getirdim: Başarı sizin, başarısızlık da...Bu yüzden, onlar için ne söylense, ne verilse yine de azdır...Bu vesileyle, tüm öğretmenlerimizin, öğretmen adaylarımızın, emekli öğretmenlerimizin ve özellikle de atanamayan öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü, canı gönülden kutluyoruz...Yapılan tüm araştırmalar, öğretmenlerimizin mutsuz olduklarını ortaya koyuyor.Çok haklılar ve bu konuda onlarca, hatta yüzlerce gerekçeleri var.
Ancak buna rağmen milyonlarca gencin en büyük hayali, her şeye rağmen yine de öğretmen olabilmek.Kimileri bunu iş garantisi var, bu ilgi o yüzden diye yorumlasa da kesinlikle doğru değil.Onların anlayamadığı, öğretmenlik aşkının parayla, pulla ölçülemeyeceği.
Eğer öğretmenlerimizin ya da öğretmen olmak isteyen gençlerimizin içinde o aşk olmasaydı, çok daha kolay iş ve çok daha fazla para kazanacakları mesleklere rahatlıkla yönelebilirlerdi.Bu konuda eğitim fakültelerinin puanlarına bakmak yeter de artar...
Devleti yönetenlerin en azından bugün, onların bu fedakarlıklarını, karşılıksız bırakacaklarını sanmıyoruz...
Mini minnacık düzenlemeler bile onları müthiş rahatlatacak ve gönül verdikleri bu kutsal mesleğe, daha da sımsıkı sarılmaları için motivasyon sağlayacaktır...

Abbas Güçlü'nün Milliyet Diyalog köşesindeki bugunkü yazısının devamı için tıklayın




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)