adscode

Orhan Gencebay’dan Eğitime Büyük Destek

Ünlü sanatçı Orhan Gencebay’ın 60’ıncı sanat yılı için hazırlanan ‘Orhan Gencebay ile Bir Ömür’ isimli 2 CD’lik albümünün satışından elde edilen gelirle okul yaptırılıyor.

Orhan Gencebay’dan Eğitime Büyük Destek
Haberler
32 sanatçı tarafından seslendirilen 33 eserlik albümün yapımcısı Polat Yağcı, okul için memleketi Manisa’nın Turgutlu ilçesini seçti. 
Yıldırım Mahallesi’ne yaptırılacak 12 derslikli ilkokul, Orhan Polat Yağcı ismini taşıyacak. Okulun 2013-2014 eğitim yılına yetişeceği öğrenilirken okul için Polat Yağcı’nın Turgutlu’da işlettiği sinema salonunda protokol imza töreni düzenlendi. Törene Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Manisa Milletvekili ve MYKY üyesi Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Polat Yağcı da katıldı. Belediye Başkanı Orhan, Yağcı’nın Turgutlu’nun gururu olduğunu ifade etti.
 Konuşurken heyecanlı olduğu gözlerden kaçmayan Yağcı da, yaptıracağı okulun ilk olduğunu söyledi. Yağcı, “Turgutlu’nun bende çok ayrı bir yeri var, burası benim memleketim. Bu okulu, yüksek tiraja ulaşan ‘Orhan Gencebay ile Bir Ömür’ albümünden elde ettiğimiz gelir ile yapıyoruz. Buradan Orhan Gencebay’a da çok teşekkür ederim.” diye konuştu. Albümde Gencebay’ın unutulmaz eserlerinden ‘Hatasız Kul Olmaz’ı Tarkan, ‘Akşam Güneşi’ni Sezen Aksu, ‘Vazgeç Gömlüm’ü Özcan Deniz, ‘Bir Teselli Ver’i de Emre Aydın seslendirmişti. Geçtiğimiz ekim ayında düzenlenen vefa gecesinde Gencebay, “Bu albüm Türkiye’de değil, dünyada da ilk defa yapılmış bir albüm. Böyle geceler genelde sanatçıların vefatlarından sonra yapılır, bu ilk oldu. Yaşarken bana bu gururu ve bu onuru yaşattığınız için büyük mutluluk duyuyorum.” demişti.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)