adscode

ÖSYM Aday Memnuniyetini KAREL İle Sağlayacak

İletişim altyapısını güncel teknolojilerle güçlendiren ÖSYM, bu yapılanmada Karel’in yeni nesil haberleşme çözümlerini kullandı. ÖSYM, adayların memnuniyetini sağlamak için Karel IP Çağrı Merkezi Platformu’nu…

ÖSYM Aday Memnuniyetini KAREL İle Sağlayacak
Özel Eğitim

 

 

 

 

 

21 Ağustos 2013 – İstanbul; İletişim altyapısını güncel teknolojilerle güçlendiren Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), teknolojik yapılanmasında KAREL’in yeni nesil haberleşme çözümlerini tercih etti. ÖSYM, yeni yapıda çok lokasyonlu kurumsal haberleşmede Karel UCAP Tümleşik İletişim Uygulama Platformu’nu, aday memnuniyetini sağlamada ise Karel IP Çağrı Merkezi Platformu’nu kullanmaya başladı.
 
160’ın üzerinde lokasyon birbiriyle iletişim kuruluyor
 
160’ın üzerinde farklı lokasyonun birbiri ile hızlı ve güvenli iletişim kurmasını gerektiren ÖSYM sistemi, aynı zamanda milyonların girdiği sınavların hazırlıktan sonuç aşamasına kadar gerek duyulan tüm iletişim ihtiyacını karşılaması gerekiyordu. Karel, UCAP çözümü ÖSYM çalışanları, sınav merkezi yöneticilikleri ve diğer kişiler arasında etkili ve verimli bir iletişim platformu kurarken bu çözüm iletişimin güvenli, kolaylıkla kullanılabilir ve düşük maliyetli olmasını sağladı.
 
60 operatör 7/24 hizmet veriyor
 
Yeni nesil çözümlerin Türkiye’deki öncüsü Karel, yine ÖSYM’nin hizmetine sunduğu IP Çağrı Merkezi çözümüyle de 60 operatörün 7/24 hizmet verebileceği ve hizmet seviyesini devamlı kontrol edebileceği bir çağrı merkezi oluşturdu.
 
Yüksek kaliteli hizmet ve verimlilik daima ön planda
 
UCAP Tümleşik İletişim Uygulama Platformu ve IP Çağrı Merkezi Platformu ÖSYM’ye çok önemli teknik avantajlar da sağlıyor. Konferans, tümleşik mesajlaşma, anlık mesajlaşma ve tek numara ile erişim gibi tümleşik iletişim özellikleri ile kişi başı günde 60 dakikaya kadar tasarruf elde edilebiliyor. ÖSYM uygulamalarına yüksek verim getiren Karel, özel bulut yapısı sayesinde her ofisteki çalışanların da merkez ofisindeymiş gibi birbirleriyle dahili numaralar ile görüşebilmelerini sağlıyor.
 
Görüşme sürelerinin ölçümü ve fatura tutarlarının önceden izlenebilmesi ile ilgili raporlar Karel WebCM raporlama ve faturalandırma uygulaması ile sağlanıyor. Karel çözümlerinin kullanım ve bakım kolaylığı, BT sistemleri ile uyum yetenekleri ve standart donanımlar ile kullanılabilme özelliği sayesinde, diğer çözümlere göre daha uygun bir toplam çözüm maliyeti oluşuyor.
 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)