adscode
adscode

ÖSYM uzman yardımcılığı giriş sınavı duyurusu

ÖSYM Uzman Yardımcılığı Sınavı, 27 Aralık 2015 Pazar günü Saat:10:00'da başlayacaktır.

ÖSYM uzman yardımcılığı giriş sınavı duyurusu
ÖSYM
ÖSYM Uzman Yardımcılığı Sınavı, 27 Aralık 2015 Pazar günü Saat:10:00'da başlayacaktır.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca, 27 Aralık 2015 tarihinde saat 10:00 da, Çetin Emeç Bulvarı 1290. Sokak No:2 Yukarı Öveçler/ANKARA adresinde bulunan ÖSYM İl Sınav Koordinatörlüğünde yapılacak olan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Uzman Yardımcılığı giriş sınavına, toplam 370 aday başvuruda bulunmuştur.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Uzman ve Uzman Yardımcılığı Sınav, Atama, Yetiştirilme, Görev ve Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, başvuran adaylara ilişkin olarak en yüksek puandan başlayarak aranılan şartları taşıyan ve usulüne uygun olarak yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda, toplam 105 aday giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanmıştır.

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar kimlik tespitinde kullanılmak üzere TC kimlik numaralı ve fotoğraflı nüfus cüzdanı veya kullanım süresi dolmamış pasaport belgesini yanlarında bulunduracak, bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sınava girecek adayların belirtilen tarih ve saatten yarım saat önce sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir.Adaylar, sınava giriş belgelerini ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden 17 Aralık saat 14:00 'dan itibaren alacaklardır.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavına Başvuran Adayların;

Başvuru Sonuçları için Tıklayınız



 

Uzman Yardımcılığı Sınavında alan bilgisi testi ve kompozisyon yer alacaktır.

Puanlama;

  1. %70 Alan Bilgisi
  2. %30 Kompozisyon veya klasik usul şeklinde olacaktır.

Not: Sınavlarda ÖSYM'nin 30.01.2013 tarihli duyurusunda belirtilen "Sınav Uygulamalarına İlişkin Güvenlik Tedbirleri" geçerli olacaktır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)