adscode
adscode

Öz Güven Tesisi için 5 Öneri

Pakolino aktivite kutularını çocuğunuzun yüzünü güldürecek bir karne hediyesi olarak da değerlendirebilirsiniz.

Öz Güven Tesisi için 5 Öneri
Eğitim

Pakolino aktivite kutularını çocuğunuzun yüzünü güldürecek bir karne hediyesi olarak da değerlendirebilirsiniz.

1. Çocuğunuzu susturmayın. Aranızdaki yaş farkını hatırlayarak, ondan feylesof anlatılar beklemeden, ne kadar saçmalarsa saçmalasın anlattıklarını ilgiyle dinleyin ki hayatının geri kalanında kendini konuşarak ifade etmekten çekinmesin.
2. Ev işlerini onunla paylaşarak sorumluluk alma bilinci aşılayabilirsiniz. Kendi yapabildiklerini gördükçe, başarıdan aldığı haz, onu daha fazla sorumluluk almaya teşvik ediyor ve bu şekilde kademeli olarak öz güveni artıyor. Bu sırada siz de ev işlerinin bir kısmını paslayarak yükünüzü hafifletmiş oluyorsunuz. Kazan-kazan diye buna derler.

3. Fazla korumacı davranmaktan, hele hele zor durumlarda çocuğunuzun sözcülüğünü yapmaktan şiddetle kaçının. Kendi kendini savunmayı, hakkını aramayı öğrensin. Sizi, her başı sıkıştığında koruyucu meleği olarak görmesin, aksi halde yetişkinliğe ana kuzusu olarak adım atma ihtimali yükselir.

4. Dahil olacağı hobi ya da sosyal aktiviteleri seçerken öz güveni artırıcı yönlendirmeler yapın. Drama, tiyatro, müzik gibi sanatsal faaliyetler bu noktada size istediğinizi fazlasıyla verecektir.
5. Öz güven aşılayacağım derken göz çıkarmayın. Çocuğunuz sınırlarını öğrenmeye ve bazı kuralları benimsemeye de ihtiyaç duyuyor. Öz güvenli bir çocuk yetiştirme hedefiyle yola çıkıp uyumsuz, patavatsız, haddini bilmez bir canavarla karşı karşıya kalmak da var!

Pakolino Ççocuğunuzun Kişilik Gelişimine Hız Veriyor

Pakolino, 3-7 yaş arası çocuklar için pedagog onaylı aktivite kutuları ile çocuğunuzun duygusal gelişimine katkı sağlarken onunla birlikte siz de pek çok şey öğreniyorsunuz. Her ay güncellenen Pakolino aktivite kutusunun içinde 3 farklı etkinlik bulunuyor. Ücretsiz kargo yoluyla evinize kadar teslim edilen aylık aktivite kutusunun devamlı takipçisi olduğunuz takdirde çocuğunuzun ancak tekrarla pekişen 7 farklı gelişim alanını destekliyorsunuz.
Mart ayında Pakolino Oyun Kutuları için tema olarak belirlenen Gizli Görev ile ona, matematik ve fen bilimlerini erken yaşta öğretebilir, merak ve keşif duygularını besleyebilirsiniz.

Oyun Kutusu ile Mutlu Anlar, Değerli Anılar

Pakolino aktivite kutularını çocuğunuzun yüzünü güldürecek bir karne hediyesi olarak da değerlendirebilirsiniz. Bırakın dışarıda buz gibi bir hava varken, evin içinde sıkılmaya vakit bulamadan aktivite kutuları ile şenlensin.

Unutmayın, ebeveynlik serüveninden size ve çocukluk döneminden çocuğunuza kalacak olan en temel şey, onunla beraberce yarattığınız eğlenceli anılardan oluşuyor. Bu anıları meydana getirirken pakolino aktivite kutuları sizin ve çocuğunuzun yanında!
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)