adscode
adscode

Özlü: En çok harcama kalemi eğitim alanında

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: - "Bütçemizde son yıllarda en çok harcama kalemi eğitim alanında oluyor. Önceki yıllarda en çok harcama savunma sanayisine olurdu, artık bu harcamalar eğitime yapılıyor"

Özlü: En çok harcama kalemi eğitim alanında
Eğitim
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, geçmiş yıllarda eğitim alanında yapılan yatırımların yeterli olmadığını ifade ederek, "Bütçemizde son yıllarda en çok harcama kalemi eğitim alanında oluyor. Önceki yıllarda en çok harcama savunma sanayisine olurdu, artık bu harcamalar eğitime yapılıyor." dedi.
 
Cumayeri ilçesindeki bir gıda üretim fabrikasını ziyaret eden Özlü, fabrikayı gezerek yetkililerden bilgi aldı.
 
Özlü, ziyaretin ardından Düzce Üniversitesi Cumayeri Meslek Yüksekokulu Ek Hizmet Binası'nın açılışına katıldı.
 
Özlü, burada yaptığı konuşmada, Türkiye için en büyük kötülüğün cehalet ve fakirlik olduğunu söyledi.
 
Cehaleti ve yoksulluğu aşmanın en kolay yolunun eğitim ve eğitime yapılan yatırımdan geçtiğini vurgulayan Özlü, "Son dönemlerde eğitime ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bütçemizde son yıllarda en çok harcama kalemi eğitim alanında oluyor. Önceki yıllarda en çok harcama savunma sanayisine olurdu, artık bu harcamalar eğitime yapılıyor." ifadelerini kullandı.
 
Özlü, bakanlık olarak yaptıkları çalışmalarda eğitime ayrı önem verdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
 
"Geçen hafta meclisten geçen Üretim Reform Paketi'nde 76 madde vardı. Bunların 10 tanesi eğitim ile ilgiliydi. Sanayimizin geliştirilmesi ve desteklenmesi eğitim ile olur. Sanayi ile eğitimin ne alakası var diye soracak olursanız, elbette var. Bütün dünya dördüncü sanayi devrimini konuşuyor. Artık eğitimli insanların sanayide görev alacağı bir döneme gidiyoruz. Yapılan bir çalışmaya göre önümüzdeki 25 yıl içerisinde, bugün bilinen mesleklerin yüzde 47'si ortada kalmayacak. 25 yılda, robot teknolojilerinin gelişmesi, endüstride sıfır dediğimiz hadisenin gelişmesi neticesinde bugün bilinen mesleklerin aşağı yukarı yarısı olmayacak. Ya çok az seviyedeki meslekler, yani çok sıradan işler veya çok kaliteli, üst seviyedeki işler hayatta kalacak. Diğerlerinin yerini robotlar alacak veya olmayacak. Bu bakımdan eğitim son derece önemli."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)