adscode

Özür Grubu Başvurularında Mebbis Hatası

'Mebbis sistemi hata veriyor!'

Özür Grubu Başvurularında Mebbis Hatası
Özel Eğitim

 

 

 

 

 

'Sayın Güçlü,
2 gündür eş durumu ataması yapmaya çalışıyoruz ancak atama sistemi hatalarla dolu olduğu için binlerce insan mağdur durumda.Lütfen bu durumu köşenizde yazar mısınız? Başvuru tarihleri 12-16 ağustos.Kılavuzda yayınlanan maddeler uygulanmıyor.
'

 

***

 

 

'Mebbis sistemi her zaman olduğu gibi yine hata veriyor yetkililer Türkiye genelinde yaşanan sıkıntıyı hala çözmüş değiller.2012 eylül ayında göreve başlayan öğretmen arkadaşlar yani adaylığı eylülde kalkacak öğretmenler mebbis üzerinden il içi/il dışı özür durumu atamalarına başvurduklarında "Adaylığı kaldırılmayanlar başvuru yapamaz" diye ibare ile karşılaşmaktadırlar ve başvurularını kaydedememektedirler.

 Anlaşılan o ki bakanlık başvuruya esas tarihi olarak klavuzda belirttiği gibi 30 eylül tariihini baz alacaklarına başvuru tarihinin son gününü esas almaktadır.Başvuru zamanından bir gün geçmesine rağman bu aksaklığın hala giderilmemiş olması özür durumuna başvuracak öğretmenleri tedirgin etmektedir.Aynı zamanda bakanlığın bu hata düzeltmediği gibi basın açıklaması ile öğretmenleri bilgilendirmemiş olması karamsarlıklarını arttırmaktadır.

  Bir an evvel Milli Eğitim Bakanlığın "Adaylığı kaldırılmayanlar başvuru yapamaz" mebbis hatasını düzelterek öğretmenlerin başvurularını almaya başlaması gerekir.Bunun içinde atanmaya esas tarihi olarak adaylığın 30 eylül tarihin baz alınmasını mebbise yansıtmaları yeterli olacaktır.' Sedat DEGER/ mebpersonel.com

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)