adscode
adscode

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

2013 SBS sınav sonuçları iptal edildi. Milyonlarca veli ve öğrenci ayakta. Bunun böyle olacağı, ta en başından belliydi.

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?
Milliyet Diyalog
Yaz aylarında, Milliyet’te bu konuda onlarca haber yaptık, MEB’i uyarmaya çalıştık. Ama hiç dinlemediler. Yanlışta ısrar ettiler ve bugün bu noktaya gelindi.

Peki bundan sonra ne olacak?

Okullarda birinci yarıyıl bitmek üzere ve puanların yeniden hesaplanıp, yeniden yerleştirme yapılması neredeyse imkânsız. Ama ortada da çok büyük  bir haksızlık var ve bunun bir an önce düzeltilmesi  gerekir.
MEB, eminiz ki enerjisini yine,  çözüm üretmek için değil karara itiraz için harcayacaktır.
Bu da yeni bir zaman ve itibar kaybı demek. Oysa bir an önce yargı kararını kabullenip, çıkış yolu arasa, çok daha iyi olur.
Örneğin puanlar yeniden hesaplanır ve bir üst tercihine çıkma olasılığı olan öğrenciler için söz konusu okullarda, ekstra kontenjanlar açılarak, gitmek isteyenlere bu olanak tanınır.
Ortalık da öyle tahmin edildiği gibi çok fazla karışmaz.

Muhtemeldir ki bu hakkı kazanan öğrencilerden pek çoğu, bir üst tercihlerine  gitmek istemeyecektir ama o hakkın tanınması,  devletin, adalete ve çocuklara olan saygısını ortaya koyacaktır ki, bu her şeyden çok daha önemli.
MEB, bugüne kadar hep inat ederek ve dayatarak yanlışları  görmemeye çalıştı ve hemen her hatası  da yargıdan döndü.
Keşke bu yanlışı da  gördüğü anda düzeltseydi de bu noktaya gelinmeseydi!..

Yanlışın düzeltilmesinde, hiç kuşkusuz, CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın’ın açtığı dava ve bu konuda gösterdiği samimi çabanın çok önemli katkısı var. Takipçisi olmasaydı, bu karar zor çıkardı. Kendisine öğrenciler adına canı gönülden teşekkür ediyoruz.

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)