adscode
adscode

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

 

Kurucu: İMEAK Deniz Ticaret Odasının desteği ile Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) tarafından kuruldu

Rektör: Prof. Dr. Oral Erdoğan

Kuruluş tarihi: 2008

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Denizcilik, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik olmak üzere 3 fakültesi, Denizcilik MYO, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri enstitüleri bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 3.530

Akademik personel sayısı: 208

Burs olanakları: ÖSYS Burslarının yanı sıra ilgili puan türlerinden ilk 50.000 dilimi içinde olup, ilk iki tercihte üniversitenin Deniz Ulaştırma İşletme, Gemi Makineleri İşletme, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri mühendislik bölümleri ile Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümlerine girenlere ayda 500 TL burs veriyor. Sporcu, Başarı gibi geniş yelpazede burs seçeneği ve çeşitli indirim olanakları sunan üniversite, “Vadeli Öğrenim Ücreti” modeliyle eğitim bedelinin yüzde 80’ine kadar karşılayan iş garantili geri ödemeli bir ücretlendirme olanağı da sunuyor. Bu modelden, yüzde 100 ve yüzde 75 burslu kontenjanlara yerleşenler hariç, Deniz Ulaştırma İşletme ile Gemi Makineleri İşletme mühendislikleri, Denizcilik MYO’nun tüm programları, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümü öğrencileri yararlanabiliyor. 

Yurt olanakları: Yurt inşaatı yapılıyor. Anlaşmalı olduğu yurtlar bulunuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 18

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus programı çerçevesinde birçok Avrupa yükseköğretim kurumları arasında ikili işbirliği anlaşmaları var. Çift ana dal ve yan dal imkânları bulunuyor.

Öğrenim ücretleri: KDV hariç, lisans programları için İngilizce Hazırlık Sınıfı dahil, 40.000 TL, Denizcilik Meslek Yüksekokulu için İngilizce Hazırlık dahil 25.000 TL. 

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Amacımız; öğrencimizin okurken mutlu olmasının yanı sıra geleceğe güvenle bakabilmesini mümkün kılmaktır. Üniversite yaşamında en ideal imkânları kendilerine sunma gayretindeyiz.

“Okulda okudun, diplomanı al hadi güle güle” diyemeyiz. “Rahat, mutlu ve zevkli bir şekilde oku, başarıyla mezun ol, geleceğin güvende” demeliyiz. İşte buradan hareketle, İş Garantisi, Vadeli Öğrenim Ücreti ve Burs paketi bir model olarak uygulanmıştır. Bazı farklılıklarımızı da şu şekilde özetleyebiliriz:

Güçlü bir akademik kadro, Tuzla’da deniz kenarında 100 milyon dolarlık modern yeşil kampüs, teknoparkta ofis, çok çeşitli amatör ve profesyonel spor tesisleri, 750 kişilik çok amaçlı modern konferans salonu.

Sanayi ve iş hayatının tüm imkânlarını da öğrencilerimize sunmaktayız. Üniversitemizin kurucularının ve sektörün önde gelenlerinin iş merkezleri, fabrikaları, ofisleri, gemileri, limanları, tersaneleri bizzat eğitim merkezlerimiz, sınıflarımız, laboratuvarlarımız ve staj yerlerimizdir. 

Mezun olan öğrencilerimizin yeniden eğitimlerine gerek kalmıyor; zaten daha 3. sınıftan itibaren iş hayatıyla iç içe oluyorlar. Bazıları daha okurken işe kabul ediliyor.

Denizcilik alanında tam bir ihtisas üniversitesiyiz. Bu anlamda dünyada lider üniversiteler arasındayız. Her bir akademisyenimiz denizcilik alanında diğer yakın disiplinlerle yakın ilişki içinde iken, öğrencilerimiz de aynı sinerji olanaklarına sahiptir.

Denizcilik Fakültesi öğrencileri daha 3. yılın sonunda Uzakyol Vardiya Zabiti / Mühendisi olurlar. 4. yılın sonunda mühendislik lisans (B.Sc. Degree) diplomalarını alırlar. Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisleri de fark derslerini vermek kaydıyla, Uzakyol Vardiya Mühendisi ünvanını da almaya hak kazanırlar.

Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Türkiye için büyük fırsatlar sunuyor. Takribi 8000 dolayında öğrenci bulunan denizcilik liselerinden mezun olan öğrencilere doğrudan okuyabilecekleri ve hemen 2 sene sonunda işi garantili imkân getirdik. Örneğin, megayat kaptanlarına, liman işletmecilerine ve mekatronik uzmanlarına çok ciddi talep var.

Ekonomi ve Finans alanındaki en duayen hocalardan Prof. Dr. Taner Berksoy, Prof. Dr. Nazım Engin, Prof. Dr. Kaya Ardıç, Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, diğer genç ve dinamik kadromuz ile hep beraber bu Üniversitede bir ekol oluşturuyorlar.  Öğrencilerimiz bizzat bu çok seçkin hocalar ile geleceğe güvenle hazırlanan finansçılar ve işletmeciler olacaklar.

İletişim bilgisi: www.pirireis.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)