adscode
adscode

SANKO ÜNİVERSİTESİ

SANKO ÜNİVERSİTESİ

SANKO ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

Kurucu: Sani Konukoğlu Vakfı

Rektör: Prof. Dr. Güner Dağlı

Kuruluş tarihi: 2013

Bulunduğu il: Gaziantep

Akademik birimleri: Tıp ve Sağlık Bilimleri olmak üzere iki fakültesi var. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik ile Hemşirelik Bölümleri bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 1.144

Akademik personel sayısı: 95

Burs olanakları:

Tıp Fakültesi ile Beslenme ve Diyetetik bölümünde AYT’de en yüksek puanla gelen 6 öğrenci; Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde en yüksek puanla gelen 5 öğrenci; Hemşirelik bölümünde de en yüksek puanla gelen 7 öğrenci tam burslu olacak. Ek burslar kapsamında da tüm programlarda AYT’de ilk 1000’den gelen öğrencilere yüzde 100; 1001-3000 aralığından gelenlere yüzde 75; 3001-5000 aralığından gelenlere yüzde 50; Şehit ve Gazi çocuklarına ilk 3 tercihinde SANKO Üniversitesi’ni seçmeleri halinde yüzde 50 indirim yapılıyor.

Ayrıca ilk 100’den gelen öğrencilere 8 ay boyunca, aylık 2000 TL; 101-500 aralığından gelenlere 1.750 TL; 501-1000 aralığından gelenlere 1.500 TL; 1001-2000 aralığından gelenlere 750 TL; 2001-3000 aralığından gelenlere 375 TL; 3001-5000 aralığından gelenlere de 250 TL harçlık veriliyor.

İlk 1000’den gelen öğrencilere üniversite yurtlarında üç kişilik odalardan yararlanma imkânı sunan üniversite, her sınıftaki en başarılı ilk 3 öğrenciye bir sonraki yılda yüzde 35 eğitim-öğretim ücret muafiyet bursu veriyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 21

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus Değişim Programına dahil.

Öğrenim ücretleri: Tıp Fakültesi 54.800 TL, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 24.000 TL, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 24.800 TL, Hemşirelik Bölümü 24.000 TL.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

SANKO Üniversitesi olarak diğer üniversitelerden öncelikli farkımız, kuruluş amacımız. Ticari kaygımız olmadan, insan onuruna yakışır kalitede sağlık hizmeti veren profesyoneller yetiştirmek gayretindeyiz. Vakfımızın ve üniversitemizin kuruluş amacı aynıdır. Yani insana hizmet etme önceliği taşır. Kaliteli sağlık profesyoneli yetiştirmek, yaptığımız işin altına imzamızı gururla atabilmek için yola çıktık.

Ayrıca eğitim anlayışımızla da farklıyız. Ezbere dayanmayan, bilgiyi neden öğrendiğini, bilginin nerede kullanılabileceğini de öğreten bir anlayışla eğitim veriyoruz. İstiyoruz ki öğrencilerimiz bilgiyi öğrenirken, bilgiye ulaşmayı da öğrensinler, bilgiyi üretmeyi de öğrensinler.

Akademik kadrosunda uluslararası başarılı deneyimleri olan hocalar yanında, her ay Amerika Birleşik Devletleri’nde başarı kazanmış bir Türk Bilim insanı da üniversitenin misafiri olarak gelip, öğrencilerle tanışmakta, onlarla birikimlerini ve deneyimlerini paylaşmaktadır. Eğitim dili Türkçe olan SANKO Üniversitesi’nde, yoğun bir İngilizce dil eğitim programı hazırlanmış olup, öğrencilerimizin hazırlık sınıfı okumuşçasına İngiliz diline hakim olmaları planlanmaktadır.

Daha birinci sınıftan itibaren öğrenciler, akademisyenler rehberliğinde bilimsel araştırma ile tanıştırılarak, sadece hizmet üreten değil aynı zamanda bilimin gelişmesine katkıda bulunabilecek gençler olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda öğrenciler tarafından yapılan araştırmaların çoğu, uluslararası katılımlı kongrelerde de sunulmuştur. 

İletişim bilgisi: www.sanko.edu.tr     

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)