adscode
adscode

Plajlar halka açılacakmış!

Bayram tatiline gidenler görmüştür. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, hele ki turistik bölgelerde, denize girecek bir halk plajı ara ki bulasınız.

Plajlar halka açılacakmış!
Milliyet Diyalog

Alanya gibi sahil boyunca herkesin, her yerde denize girebildiği, her 50 metrede duş ve tuvaletin bulunduğu farkındalık yaratan kentlerimiz elbette yok değil. Peki ya diğerleri?..

Sahiller adeta yağmalanmış. Plaj ücretleri de orada yenilip içilenler de adeta el yakıyor.


İşte tam da bu noktada Ankara’dan bir ses geldi. Gelin haberi birlikte okuyalım:

“Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy halka açık olması gerekirken işgal edilen plajların halk plajı haline getirileceğini söyledi. Halk plajlarına kısa süreli kiralama imkânı getirildiğini belirten Bakan Ersoy, plajların Anayasa gereği halka açık olduğunu, bunu çeşitli yollarla engellenmesi işlem ve uygulamalarına son vereceklerini söyledi.

Bakan Ersoy, plajlarda bazı kişilerin haksız ve hukuka aykırı olarak işgaller gerçekleştirdiğini belirterek, bu durumu değiştirmek için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile adı geçen Yönetmelik’te bazı değişiklikler yapıldığını söyledi.

Bu düzenlemeyle işgallerin önüne geçileceğini belirten Ersoy, Anayasaya ve Kıyı Kanunu’na uygun olarak günübirlik tesis alanlarını bakanlık tarafından kısa süreli (sezonluk) olarak kiralanabileceğini ve buraların ‘Halk Plajı’ olarak hizmet vereceğini dile getirdi.

Bakanlığın verdiği bilgiye göre, plajlar fiyat ve işletme bakımından bakanlığın kontrolü, gözetimi ve denetimi altında olacak. Bu uygulamayla Antalya, Muğla illeri ile Bodrum, Çeşme ilçeleri gibi yerlerde yurttaşların plaj ve kıyılardan ucuz, kolay ve sağlıklı bir şekilde yararlanmalarının sağlanacağı belirtiliyor…”

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)