adscode

Profesörler 4+4+4'ü Nasıl Değerlendirdi?

Bu yıl uygulamaya konulan 4+4+4 eğitim sistemi uzmanlarca tartışılmaya devam ediyor. Son olarak Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezinde konuyla ilgili bir panel düzenlendi.

Profesörler 4+4+4'ü Nasıl Değerlendirdi?
Özel Eğitim
Ankara Üniversitesi’ndeki Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde 4+4+4 hakkında değerlendirme ve güncel durum konulu bir panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak katılan Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzver Yıldıran, sistemi eleştirdi. Yıldıran, "Kanun hazırlanırken ne uzmanların ne de velilerin görüşü alınmıştır" dedi.

Başkanlığını Prof. Dr. Dilek Gözütok’un yaptığı panele çok sayıda öğrenci katıldı.

Panelde konuşan Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzver Yıldıran, sistemi bilimsel açıdan ele aldı. Yıldıran, 66 aylık çocukların 40 dakikalık bir dersi takip etmesi mümkün olmadığını belirtti: “Bilimsel veriler şunu gösteriyor: 7 yaş öncesi dönemde operasyonel öğrenme önemlidir. Bu dönemdeki çocuğun 1. sınıf müfredat için gerekli becerilerden basit okuma, basit işlem yeteneklerine sahip değildir. Bu, 66 aylık bir çocuğun el-göz koordinasyonu açısından, nörolojik olarak son derece sakıncalıdır.”


Prof. Dr. Güzver panele katılan öğretmen adaylarına “Düzenleme ile ilgili verilen izahatlar bilimsel kaygıları karşılamaktan uzaktır” diye seslendi.

ulusalkanal.com.tr

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)