adscode

QS En İyi Dünya Üniversitesi Sıralamasında İTÜ ilk 200’de!

Merkezi İngiltere’de bulunan dünyanın en saygın sıralama kuruluşlarından biri olan QS World University Rankings (topuniversities.com) 2011 yılı dünya üniversiteleri sıralama sonuçlarını açıkladı. Dünyanın…

QS En İyi Dünya Üniversitesi Sıralamasında İTÜ ilk 200’de!
Özel Eğitim

Üniversitelerde bulunan bölümleri kategorilere ayırarak dünyanın en iyi 200 üniversitesini sıralayan QS, küresel akademik ve idari toplumdan aldığı verileri değerlendirdi. 2011 yılı sıralaması için dünya genelinde, 7252 profesör, 1467 bölüm başkanı, 306 rektör, 399 rektör yardımcısı ve 1102 akademisyenle 556 idari kadroya gönderilen anket formlarının sonuçlarına göre sıralama yapıldı. 

Sıralamada araştırma, eğitim-öğretim, uluslararası görünüm ve iş alanı yaratma kriterleri göz önüne alındı. Üniversitenin uluslararası görünürlüğü (% 40), çalışanların değerlendirilmesi (%10), uluslararası (yabancı) öğretim üyesi sayısı  (%5), uluslararası öğrenci (yabancı) öğrenci sayısı (%5), öğretim üyesinin öğrenciye oranı  (%20), bilimsel atıf sayısının öğretim üyesine oranı (20%), değerlendirmeye alındı.

Ardından üniversitelerde bulunan bölümlere göre farklı kategoriler belirleyen QS, dünyanın en iyi 200 üniversitesini sıraladı. Bu sıralamaya göre mühendislik ağırlıklı eğitim veren İstanbul Teknik Üniversitesi; İnşaat ve Yapı mühendisliği ve Kimya Mühendisliği alanlarında dünyanın en iyi 150 üniversitesi; Makine, Uçak Uzay ve İmalat Mühendisliği ile Elektrik Mühendisliği alanlarında dünyanın en iyi 200 üniversitesi arasında yer aldı.

Bu başarının tesadüf olmadığını belirten İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, son iki yıldır İTÜ adına yapılan çalışmaların meyvelerini toplamaya başladıklarını söyledi. Şahin, “İTÜ’nün uluslararası akreditasyon süreci, yüzde yüz İngilizceye geçmesi, Ar-Ge yatırımları dünya üniversitelerinin de dikkatle izlediği çalışmalar oldu. Üniversitemizin uluslararası görünümü, öğretim üyesi öğrenci oranı ve akademisyen başına düşen bilimsel atıf sayısında dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alması ülkemiz adına gurur verici. Hedefimiz dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında yer alabilmektir.” dedi. 

 

 

 

http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2011/subject-rankings


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)