adscode

11. Yüksek Öğretim Tanıtım ve Eğitim Fuarı Antalya’da başladı!

Kaleiçi Rotary Kulübü ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Yüksek Öğretim Tanıtım ve Eğitim Fuarı açıldı...

11. Yüksek Öğretim Tanıtım ve Eğitim Fuarı Antalya’da başladı!
Özel Eğitim

 

Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meral Gültekin, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve Kaleiçi Rotary Kulübü Dönem Sözcüsü Demet Köstelioğlu Akyelli'nin katılımı ile açılan ve 3 gün sürecek fuara 44 üniversite katıldı.

     Fuarın açılış töreninde konuşan Vali Altıparmak, yeni nesil öğrencilerin gidecekleri üniversiteleri önceden tanıdıkları için çok şanslı olduklarını söyledi. Üniversitelerin fuarlarda kendilerini öğrencilere beğendirmeye çalıştığını belirten Altıparmak, ''Biz tercih yaparken üniversitenin kapısını bile göremiyorduk. Yarım yamalak sınırlı bilgilerle tercih yapmak zorunda kalıyorduk. Ama yeni öğrenciler üniversitelerdeki sosyal aktivitelerden, okulların sınıflarına kadar görebiliyor. Öğrenciler bu fırsatı iyi değerlendirmeli'' dedi.

     Antalya'nın eğitimde bir marka haline geldiğini anlatan Altıparmak, şöyle konuştu:

     ''Antalya Okuma-yazmada birinci, kitap okuma sayısında birinci, üniversiteye yerleştirmede birinci, inşallah tercihlerinizle yine birinciliğini muhafaza eder, biz de bundan büyük onur, gurur duyarız.''

     Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meral Gültekin ise, meslek seçiminin insan hayatında verilen en önemli kararlardan olduğunu vurguladı. Gültekin, ''Öğrenciler tercihlerini yaparken hayal ettikleri mesleği yapanlar ve bu mesleğin, bölümlerin fakültelerin öğrenci temsilcileri ile görüşerek karar vermeleri gerekiyor'' diye konuştu.

     İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da, göçle birlikte Antalya'daki öğrenci sayısının hızla arttığını belirterek, ''Antalya olarak eğitimdeki kaliteden ödün vermiyoruz. 2010 yılında üniversite sınavında yerleştirmede Antalya Türkiye birincisi oldu. Bu başarımızı sürdürmek istiyoruz'' dedi.

     Fuarın açılışını yapan Vali Altıparmak, üniversitelerin stantlarını tek tek gezdi.

     Açılışın ardından fuar alanına girmek isteyen öğrenciler izdihama neden oldu. Fuar alanına girmek için güvenlik kontrolünden geçmesi gereken öğrenciler, güvenlik görevlilerine zor anlar yaşattı. Öğrenciler yaşanan izdiham nedeniyle güvenlik kontrolünden geçmeden fuar alanına girdiler.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)