adscode

Şehir'de Edebiyat Konuşmaları Devam Ediyor

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kültür-sanat sektörünün önde gelen temsilcilerini ağırladığı edebiyat buluşmaları Yapı Kredi Kültür Sanat ve Yayıncılık A.Ş Genel Yayın Yönetmeni Raşit Çavaş’ın katılımı…

Şehir'de Edebiyat Konuşmaları Devam Ediyor
Etkinlikler

“Türkiye’de Yayıncılık ve Editörlük”

Türkiye’de yayıncılığın sorunları ve çözüm önerilerinin ele alınacağı etkinlik, 18 Ekim Perşembe günü Altunizade Batı Kampüsü’nde gerçekleşecek.
İstanbul Şehir Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen Edebiyat Konuşmaları Serisi, Yapı Kredi Kültür Sanat ve Yayıncılık A.Ş Genel Yayın Yönetmeni Raşit Çavaş’ın konuşmacı olacağı dokuzuncu etkinlik ile devam ediyor.
Türkiye’de yayıncılık sektörünün sorunlarının geçmişten günümüze örnekler eşliğinde anlatılacağı buluşmada; yayıncılık ve editörlük alanında yaşanan sıkıntılar, çözüm önerileri ve sektörün geleceği tartışılacak.
 
RAŞİT ÇAVAŞ KİMDİR?
1954 Muğla doğumlu. Hayatını - hiçbir edebi ya da yaratıcı ürün üzerinde çalışmadan ama hep- kalemiyle kazandı. Ansiklopedi yöneticilikleri yaptı, ansiklopedi ve sözlükler için maddeler yazdı, 1975’ten bu yana çeşitli yayınevlerinde aralıklı olarak çalıştı. Kitap ve dizi editörlükleri yaptı. Devlet memurluğu (Süleymaniye Kütüphanesi, Atatürk Kültür Merkezi) ve bazı çokuluslu ajanslarda reklam yazarlığı yaptığı dönemler oldu. 1993 yılında ortağı ile birlikte Oğlak Yayınları’nı kurdu ve buradaki 13 yıllık Genel Yayın Yönetmenliği sırasında 300’ü aşkın kitap yayımladı. 2006 yılı başından bu yana Yapı Kredi Yayınları Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürüyor. Koç Üniversitesi Yayınları kuruluşunda görev aldı, KÜY Yayın Kurulu danışmanlığını sürdürüyor. Uzun bir süredir Adakale monografisi üzerinde çalışıyor. Bir çizgi roman tutkunu olarak Tex Willer hayranı.
ŞEHİR’de Edebiyat Konuşma Serisi 9
“Türkiye’de Yayıncılık ve Editörlük”
Tarih: 18 Ekim 2012
Saat: 15:00-17:00
Yer: İstanbul Şehir Üniversitesi Altunizade Batı Kampüsü
 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)