adscode
adscode

Sendikalardan sınavda görev almama kararı

Eğitim Gücü Sen'den sonra Anadolu Eğitim Sendikası da Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'nda görev almama kararı aldı.

Sendikalardan sınavda görev almama kararı
Eğitim
Güncelleme : 15-Nov-22 16:30

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) çerçevesinde 19 Kasım'da yapılması planlanan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı tartışmaları sürüyor. Eğitimciler, Anayasa Mahkemesi’nin vereceği kararı beklerken bazı sendikalar sınavda görev almama kararı aldı. Son olarak Anadolu Eğitim Sendikası üyeleri için isteğe bağlı olarak gözetmen/salon görevlisi/salon başkanı vb. görevleri almama kararı aldığını duyurdu. Sendika yaptığı açıklamada “9.11.2022 tarihinde Anayasa Mahkemesi’nin ilgili kanunu görüşmesine ve verilen ara karara rağmen sınavın iptal edilmeyip yapılması halinde meslek onurumuzu zedeleyecek olan sınavda Anadolu Eğitim Sendikası üyeleri için isteğe bağlı olarak gözetmen/salon görevlisi/salon başkanı vb. görevleri almama kararı alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

Daha önce de Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, geçerli koşulları sağlamadığı için sınava girmeye hak kazanmayan öğretmenleri, sınavda görev almamaya çağırmıştı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)