adscode

'Sınıflar Walt Disney'e Dönecek! '

Veliler ve öğretmenlerden "kılıktan kılığa" tepkisi.

'Sınıflar Walt Disney'e Dönecek! '
Haberler
31 yıllık yönetmelikle birlikte Cumhuriyet tarihi boyunca uygulanan okullarda tek tip giysi zorunluluğu kaldırıldı. Öğrenciler belirlenen kurallar içinde farklı kıyafetler giyebilecek.
Resmi Gazete'de yayınlanan yeni "Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik" ile okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest olacak.
Milli Eğitim Bakanlığı aldığı bu sürpriz kararla okullarda tek tip kıyafet uygulamasına son verdi. Çocuklar bu karara çok sevinsede, veliler marka yarışı olabileceği, zengin-fakir ayrımının derinleşebileceği gerekçeleriyle endişeli..
Kılık kıyafette sınırlamalar da var!
* Yönetmeliğe göre öğrenciler, öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamayacak.
* İnsan sağlığını olumsuz etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler, yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemeyecek.
* Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyilmeyecek.
* Siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamayacak ve giysileri giyemeyecek.
* Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olacak. Öğrenciler makyaj yapmayacak, bıyık ve sakal bırakamayacak.
habertürk-  haberin devamını okumak için tıklayın




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)