adscode

‘ Sosyal ağlar rejimleri sarsıyor’

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akgül, sosyal ağların milyonları örgütlediğini, rejimleri sarstığını ve devrimlere vesile olduğunu söyledi.

‘ Sosyal ağlar rejimleri sarsıyor’
Özel Eğitim

Malatya İnönü Üniversitesi'nde (İÜ), bilgi teknolojileri altyapısının, kullanımı, eğitimi ve üretimini tüm boyutlarıyla tanıtmak ve ortak politika oluşturmak amaçlarıyla programlanan ''Akademi Bilişim 2011 Konferansı'' başladı.

Konferansın açlışında konuşan İÜ Rektörü Prof. Dr Cemil Çelik, bilgi ve iletişim teknolojilerinin, bilim ve teknolojik gelişmelerin olmazsa olmazı olduğuna dikkat çekerek, özellikle internet eksenli somutlaşan bilgi ve iletişim alanındaki gelişmelerin, yaşamın vazgeçilmezleri arasına girerek pek çok boyutu ile insanlığı etkilediğini ve değişimlere neden olduğunu söyledi.

 Bugün internet kullanıcı sayısının 2 milyarı geçtiğini belirten Çelik, şunları söyledi:

 ''Kullanılan bilgisayar ve diğer teknolojik aygıt sayılarının milyarlara ulaştığı, milyonlarca internet sitelerinin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Her ne kadar dünyamızın büyük bir kısmı açlık, sefalet çekmekte ve özgürlüklerden yoksun olarak yaşamaya devam etmekte ise de dünyamız gün geçtikçe bilgi toplumu olma yolunda mesafe kat ediyor. Bütün bunlar göz önünde tutulduğunda, 'Akademik Bilişim' toplantıları da oldukça değer kazanıyor.''

Akademik Bilişim 2011 Konferansı Yürütme Kurulu Başkanı, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül de insanlığın, internetin tetiklediği yeni bir toplum biçimine geçişin sancılarını ve çalkantılarını yaşamakta olduğuna işaret ederek, ''Sosyal ağlar milyonları örgütlemekte, rejimleri sarsmakta, yer yer devirmeye vesile olmaktadır. İnternetin temsil ettiği değişim, bağımsız ve yaratıcı bireyleri öne çıkartmakta, hiyerarşik olmayan ve ağ yapılarını içeren toplumsal modelleri, katılımı ve saydamlığı, demokrasiyi, gelişmenin önemli bir parçası ve etmeni olarak öne çıkartmaktadır'' diye konuştu.

Konferans kapsamında, 3 gün süreyle 89 oturumda 200 bildiri, 20 eğitim semineri gerçekleştirilecek.




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)