adscode

Sürücü Belgesiyle İlgili Kafa Karışıklığı Meclis Gündeminde

Sürücü Belgesi’nde uygulama değişti, kafalar karıştı. Birçok ehliyet sahibi ya da yeni ehliyet alacak kişi, yeni uygulamadan habersiz ya da yetkililer tarafından çelişkili ifadelerle bilgilendiriliyor.…

Sürücü Belgesiyle İlgili Kafa Karışıklığı Meclis  Gündeminde
Haberler








İşte bu nedenle  MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuyu TBMM’ye taşıdı ve kafalardaki soru işaretlerini gidermek için İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 
Yazılı önergesinde; yeni yasaya göre Ehliyet alma ve değiştirme konusunda bazı yenilikler getirildiğini ifade eden MHP’li Türkkan, bu yasanın komisyon aşamasında, AB’ye uyum kapsamında ehliyetlerin yenilenmesinde 89 TL alınması, ilk kez ehliyet alacakların ise 101 TL ödemesinin öngörüldüğünü, ancak vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine yenileme ücretinin 15 TL’ye, yeni ehliyet ücretinin ise 89 TL’ye düşürüldüğünü belirtti.MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, vatandaşların ehliyet konusunda net bilgi alamamaktan yakındığını, çelişkili bilgiler ile karşı karşıya bırakıldığını ifade etti.İÇİŞLERİ BAKANI GÜLER’E SORULARMHP’li vekil, İçişleri Bakanı Muammer Güler’den sorduğu 5 soruya yanıt vermesini istedi.  89 TL EHLİYET BEDELİ NEDEN ÖNCE 101 TL OLARAK AÇIKLANDI?Bakan Güler’e ilk kez ehliyet alacaklar için bedel 89 TL olarak belirlenmesine rağmen neden daha önce 101 TL alınması öngörülmüştür diye soran Türkkan, yeni yasaya göre kimlerin ehliyet alabileceğini ve bu kişilerin nasıl bir sürece tabi tutulacağı sorusuna yanıt istedi.YENİ TİP EHLİYETLERİN SÜRESİ NEYE GÖRE BELİRLENDİ?Yeni yasa ile ehliyetlerin ömür boyu geçerli olma şartı kaldırıldı. İşte MHP’li Türkkan da Bakan Güler’e rafa kaldırılan A1, A2, F, H, B, G, C, D ve E sınıfı sürücü belgelerinin yerine alınacak ehliyetlerin hangileri olduğunu sordu ve bunların geçerli olma süresi neye göre belirlenmiştir dedi.Ehliyetlerini bir üst sınıfa dönüştürecek kişilere getirilen deneyim kriteri de Türkkan’ın önergesine konu oldu. Türkkan, İçişleri Bakanı Güler’e bu kişilere getirilen deneyim kriterinin neye göre belirlendiğini de sordu. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bakan’dan süresinde değiştirilmeyen ehliyetlere verilmesi öngörülen ceza konusuna da açıklık getirmesini istedi.




            TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.                                                                                                                                                                     
Kabul edilen 6495 sayılı yeni yasaya göre Ehliyet alma ve değiştirme konusunda bazı yenilikler getirilmiş, bu yasanın komisyon aşamasında, AB’ye uyum kapsamında ehliyetlerin yenilenmesinde 89 TL alınması, ilk kez ehliyet alacakların ise 101 TL ödemesi öngörülmüş, ancak vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine yenileme ücreti 15 TL’ye, yeni ehliyet ücreti ise 89 TL’ye düşürülmüştür. Yeni düzenlemede ayrıca ehliyetlerin bundan sonra ömür boyu geçerli olmayacağı belirtilmektedir. Ancak vatandaşlar ehliyet konusunda net bilgi alamamaktan yakınmakta, çelişkili bilgiler ile karşı karşıya bırakılmaktadır. Bu nedenle;1-İlk kez ehliyet alacaklar için bedel 89 TL olarak belirlenmesine rağmen neden daha önce 101 TL alınması öngörülmüştür?2-Kimler ehliyet alabilecek ve bu kişiler nasıl bir sürece tabi tutulacaktır?3-Yeni yasa ile rafa kaldırılan A1, A2, F, H, B, G, C, D ve E sınıfı sürücü belgelerinin yerine alınacak ehliyetler hangileridir, bunların geçerli olma süresi kaç yıldır, bu süreler neye göre belirlenmiştir?4-Ehliyetlerini bir üst sınıfa dönüştürecek kişilere getirilen deneyim kriteri neye göre belirlenmiştir?5-Süresinde değiştirilmeyen ehliyetlere herhangi bir cezai müeyyide uygulanacak mıdır? 


 Lütfü TÜRKKANKocaeli Milletvekili          









Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)