adscode

Teknoloji fakülteleri 'LYS puanı' ile öğrenci alacak!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu öğrenci ve mezunlarının, Teknoloji fakülteleri bünyesindeki mühendislik programlarına 'YGS-1' puanı ile öğrenci kabul edilmesine…

Teknoloji fakülteleri 'LYS puanı' ile öğrenci alacak!
Özel Eğitim

Uzmanlar kararı olumlu bulurken, geç alınmış bir karar olduğu için meslek lisesi öğrencilerinin psikolojilerini bozacağını söyledi. 

Meslek lisesi öğrencilerinin üniversite okumasına yönelik geçtiğimiz yıl açılan teknoloji fakültelerine ortak müfredattan oluşan YGS puanıyla yerleşmek mümkündü. Ancak, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, bu uygulamayı durdurarak bu fakültelere LYS puanlarıyla girilmesine karar verdi. Bu durumda meslek lisesi öğrencilerinin bu bölümlere girmek için haziran ayında yapılacak LYS'lere girmesi gerekiyor.

 

YÖK'ten yapılan açıklamada, "Teknoloji Fakülteleri bünyesinde yer alan mühendislik programlarına Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu öğrenci ve mezunlarının YGS-1 puanı ile öğrenci kabul edilmesine Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir. Bu nedenle, 2011-ÖSYS'de Teknoloji Fakültelerine sadece LYS puanı ile öğrenci kabul edilebilecek. Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu öğrenci ve mezunları da teknoloji fakültelerine LYS puanı ile kabul edileceğinden, bu durumdaki adayların LYS'ye başvuru yapması gerektiğinin adaylara duyurulması uygun görülmüştür" denildi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)