adscode

TİKAV Bursiyerleri Üç Yeni Eğitim Programında Buluştu

Kendine güvenen, donanımlı, sürekli öğrenmeye ve gelişime açık, yeteneklerinin farkında olan ve onları kullanabilen bireylerin yetiştirilmesini kendine görev edinen Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve…

TİKAV Bursiyerleri Üç Yeni Eğitim Programında Buluştu
Özel Eğitim

 
Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) Bireysel Gelişim Programı kapsamında Erzurum Atatürk Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Şanlıurfa Harran Üniversitesi ve Elazığ Fırat Üniversitesinde öğrenim gören bursiyerler, 13-14 Ekim tarihlerinde Elazığ’da düzenlenen eğitim programlarında bir araya geldi. Uygulamalı Araştırma ve Raporlama Teknikleri Eğitimi, Stressiz Hayata Başlıyorum ve Değişim Yönetimi İnovasyon başlıkları altında düzenlenen eğitim programlarına TİKAV üçüncü ve dördüncü sınıf burisyerleri katıldı.
Raporlama ve yazım kuralları konuları ele alındı
Bireysel Gelişim Programı kapsamında 13-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Uygulamalı Araştırma ve Raporlama Teknikleri eğitim programına, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Şanlıurfa Harran Üniversitesi ve Elazığ Fırat Üniversitesinde eğitimlerine devam eden dördüncü sınıf TİKAV  bursiyerleri katıldı.
Uygulamalı araştırma ve raporlama eğitiminde araştırma nedir; hangi süreçleri içerir; nitel ve nicel araştırma teknikleri ve veri analizi nedir gibi konular ele alındı. Uygulama çalışmalarında ise bursiyerler, farklı mekânlarda gözlem yaparak; bu gözlemleriyle ilgili raporlama çalışması yaptı. Daha sonra yapılan raporlama çalışmaları değerlendirmeye alınarak, yazım kuralları, anlatım düzeni ve rapor yazma teknikleri konularında bilgilendirme yapıldı.
 
Stresle başa çıkmaya yönelik uygulamalar yapıldı
Bireysel Gelişim Programı kapsamında Fırat Üniversitesinde eğitimlerine devam eden üçüncü sınıf TİKAV bursiyerleri 13 Ekim’de düzenlenen Stressiz Hayata Başlıyorum eğitiminde öğrencilerin verimliliğini olumsuz yönde etkileyen gerilim ve stres kaynakları, stresle başa çıkabilme yöntemleri gibi konular ele alındı.
Değişim Yönetimi ve İnovasyonun önemi vurgulandı

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) Bireysel Gelişim Programı kapsamında 14 Ekim’de düzenlenen Değişim Yönetimi ve İnovasyon eğitiminde değişen dünyanın koşullarına adapte olmanın ve yeni düzenin gereklerine uygun düşünce biçimleri yaratmanın önemi vurgulandı. Eğitime Fırat Üniversitesinde öğrenim gören üçüncü sınıf TİKAV bursiyerleri katıldı.
 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)