adscode

TÖDER'den Lise Çağında Açıkta Kalan Öğrenciler İçin Alternatif Eğitim Modeli

TÖDER’DEN LİSE ÇAĞINDA AÇIKTA KALAN ÖĞRENCİLER İÇİN ALTERNATİF EĞİTİM MODELİ

 TÖDER'den Lise Çağında Açıkta Kalan Öğrenciler İçin Alternatif Eğitim Modeli
Özel Eğitim

 

 

 



Türkiye’de zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasının ardından lise çağındaki öğrenci sayısının artması kaçınılmaz bir sonuçtur. Yanı sıra lise türlerinin azaltılması ve genel liselerin Anadolu Liseleri’ne dönüştürülmesiyle birlikte, lise çağındaki öğrencilerin Anadolu Liseleri’ne yerleştirilmesinde kontenjan sıkıntısı ortaya çıkmıştır. Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) olarak, genel liselerin Anadolu Liseleri’ne dönüştürülmesiyle ortaya çıkan kontenjan probleminin ancak birkaç yıl içerisinde çözülebileceğini öngörmekteyiz.

Lise çağında olup meslek liselerini tercih etmeyen, Anadolu Liseleri’nde eğitim görmek isteyen öğrencilerin, kontenjandan kaynaklanan problemler nedeniyle açıkta kalmaması ve mağdur edilmemesi gerektiği kanaatindeyiz.

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) olarak öğrencilerin mağdur edilmemesi adına, açıkta kalan öğrencilerin devlet okullarına yerleştirilmelerine kadar olan süreçte, özel okullarda ve akredite olacak özel dershanelerde eğitim almalarını öneri olarak sunmaktayız. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan özel okul ve dershanelerin yanı sıra bu kurumlarda eğitim veren öğretmenler ve yöneticiler, öğrencilerimizin mağdur olmaması adına gerekli koşulları sağlayabilmektedir. Dileyen özel okullar ve koşulları yerine getiren dershaneler, genel lise programlarına katılabilirler.

TÖDER, bu konumdaki öğrencilerin mağdur olmaması adına öğrencilerden ve velilerden herhangi bir ücret talep edilmemesini ve devletin verilecek bu eğitim hizmetini satın almasını öneri olarak sunmaktadır.  

Saygılarımızla,

ENVER YÜCEL
TÖDER Yönetim Kurulu Başkanı



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)