adscode

Türkan Saylan adı Çankaya'da yaşayacak!

Türkan Saylan’ın anısını yaşatmak üzere yapılan parkın açılışı ölümünün 2. yılında Saylan Dostlarını bir araya getirdi...

Türkan Saylan adı Çankaya'da  yaşayacak!
Özel Eğitim

 

Çankaya Belediyesi’nce Türkan Saylan’ın anısını yaşatmak üzere Çukurambar’da yapılan parkın açılış töreni Saylan Dostlarını bir araya getirdi.

 

Saylan’ın anısına yapılan parkın açılışına Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şubeleri, Türk Tabipler Birliği, Ankara Tabipler Odası, CHP Ankara İl ve CHP Çankaya İlçe Başkanlığı yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, semt muhtarları ve yurttaşlar katıldı.

 

Çukurambar’da 6 bin metrekarelik bir alanda yapılan parkın açılış konuşmasında ‘Türkan Saylan için söylenecek çok şey var’ diyerek sözlerine başlayan Başkan Tanık, “O bir anıt kadın,” dedi. Tanık, “Çukurambar’da yaşamını ülkemize, insanlığa, halkların kardeşliğine, toplumsal ilerlemeye ve insan onurunu ayakta tutmaya adamış insanları çocuklarımıza hatırlatacak parklar yaparak bir yeşil koridor yapmayı planlıyoruz. Bunlardan birini geçtiğimiz günlerde açtık. TMMOB Başkanı Teoman Öztürk adına yaptığımız parktan sonra Türkan Saylan, ardından ise bir başka anıt kadın olan TTB Başkanı Füsun Sayek’in adını vereceğimiz bir başka parkın çalışmalarını sürdürüyoruz,” şeklinde konuştu.

 

Türk Tabipler Birliği Genel Başkanı Eriş Bilaloğlu, ÇYDD Ankara Şube Başkanı Ayşe Ceyhan, CHP Ankara milletvekili adayları adına söz alan Emine Ülker Tarhan, CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül de birer konuşma yaparak Türkan Saylan’ın yaşam felsefesi ve anılarının yollarını aydınlatmaya devam ettiğini ifade ettiler.

 

Törenin ardından Türkan Saylan anısına iki ağaç dikildi. Tanık, tüm katılımcıların birlikte toprak attığı fidanların büyüdükçe Türkan Saylan’ın dik ve onurlu yaşamının birer sembolü olacağını belirtti.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)