adscode

Türkiye'de Bir İlk, 15 Kültür-Sanat Programı Bir Arada

İstanbul Bilgi Üniversitesi Türkiye’de bir ilke imza atıyor. 15 Kültür - Sanat programını bir arada katılımcılara sunuyor.

Türkiye'de Bir İlk, 15 Kültür-Sanat Programı Bir Arada
Etkinlikler
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgi Eğitim tarafından düzenlenen programlarda kültür ve sanatın her alanı ele alınacak. Ekim ayı ile 2013’ün Haziran başına kadar devam eden bu kültür- sanat programlarında; Edebiyat, Müzik, Felsefe, Tarih ve Siyaset Okulları olacak. Bu dallarda hayat bulacak programların birçoğu “sertifika programı” niteliğinde. 
2012 Şubat’ında “Edebiyatçılar Edebiyatçıları Anlatıyor” adlı değişik bir proje hayat bulmakta. Günümüzün yaşayan çok sayıda edebiyatçısı, her hafta modernizm bağlamında Türk Edebiyatı’nın modern ustalarını anlatacaklar. 2013 ilkbaharında ise 8 haftalık “Edebiyatta Modernizm” programı başlayacak.
“Edebiyat Okulu” programları içinde bir ilki hayata geçiriyoruz: “Çağdaş Popüler Edebiyat”, “Bilim Kurgu”, “Fantastik”, “Korku”, “Polisiye” ve Yeraltı” Edebiyatları, bu programın alt başlıkları olacak. Ayrıca, “Türkiye’de Popüler Edebiyat”ı da bir başka seminerde tanıma olanağı bulacağız. Çağdaş Popüler Edebiyatı öne çıkartan altı haftalık bir programın dışında, 2013 Şubat’ında da tüm sanatsal bağlarıyla yalnızca “Fantastik”i işleyen ilginç bir program da meraklılarıyla buluşacak. 
Eğitim-öğretim döneminde; Felsefe, Tarih ve Siyaset okullarına dair ikişer program hayat bulacak. Her biri 7 veya 8 haftalık olan Felsefe programlarının başlıkları şunlar: “Akıl, Erdem, Özgürlük” ve “Siyaset, Bilgi, İktidar”. Bilgi Eğitim’in siyaset odaklı iki programı da bu eğitim döneminde yer alıyor.  Programlardan ilki “Türkiye’de Siyasal Düşünce” adını taşıyor. Milliyetçilik’ten Sol ve Liberalizm’e kadar uzanan tüm temel siyasal düşünce sistemleri bu programda işleniyor. 2012’in ilkbaharındaysa “Azınlıklar” merkezli yedi haftalık bir başka sertifika programı daha var. Tarih Okulu’na gelince 2012 Kasım ayında “Yakın Tarih Üzerine (Yeniden) Okumalar” adını taşıyan, birçok önemli tarihçinin de konuk olduğu bir programla karşılaşılacak. 2013 Mart ayındaysa “Teori ve Pratiği ile Sözlü Tarih” adlı yine yedi haftalık program yer alıyor. Bunların dışında Osmanlı kültür ve tarihine yönelik bir ilginç program daha var. Adı “Osmanlı’da Saray Hayatı ve Harem”. 
Öğretim üyeleri ve Kültür – Sanat insanlarının eğitimleriyle biçimlenen bu programlarda Kültür- Sanat tarihimizin birbirinden önemli isimleri eğitmen olarak yer alacak.
Programlar; 
·         Türkiye’de Siyasal Düşünce
·         Edebiyat Okulu: Tanpınar’ı Yeniden Okumak
·         Yayıncılığa Giriş
·         Felsefe Okulu: Akıl, Erdem, Özgürlük, 
·         Çağdaş ve Popüler Roman
·         Atölye-Temel Müzik Bilgileri
·         Osmanlı’da Saray Hayatı ve Harem
·         Edebiyat Okulu: Edebiyatçılar Edebiyatçıları Anlatıyor
·         Atölye-Yazma Cesareti (Yaratıcı Yazarlık)
·         Fantastik Edebiyat
·         Teori ve Pratiği ile Sözlü Tarih
·         Felsefe Okulu: Siyaset, Bilgi, İktidar
·         Azınlıklar
·         Edebiyatta Modernizm
Programlarla ilgili detaylı bilgiye http://www.bilgi-egitim.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Bilgi Eğitim Hakkında
İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde “ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi” olarak yer alan Bilgi Eğitim bireysel, kurumsal ve profesyonel gelişime yönelik programlar sunmaktadır. Değişim, gelişim ve ilerlemenin vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğu günümüzde, farklı iş ve ilgi alanlarından farklı yaş gruplarına gereksinimler doğrultusunda en uygun programları hazırlayıp uzman kadrosuyla eğitimler geliştirmektedir. Oluşturduğu sektörel iş birlikleri eğitimi güncel ve nitelikli kılarken, interaktif eğitim anlayışı ile de benzeri tüm programlardan ayrılır.
www.bilgi-egitim.com


www.egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)