adscode
adscode

Türkiye'nin İlk Tıp Hukuku Yüksek Lisans Programı İstanbul Medeniyet Üniversitesinde

Yeni nesil devlet üniversitesi olarak kurulan ve ilklere imza atmaya devam eden İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Türkiye’nin ilk Tıp Hukuku Yüksek Lisans Programını bünyesinde açtı.

Türkiye'nin İlk Tıp Hukuku Yüksek Lisans Programı İstanbul Medeniyet Üniversitesinde
Üniversite
Programın koordinatörlüğünü yürüten İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Hukuku Araştırmaları Birimi Yöneticisi ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dr. h.c. Hakan Hakeri, programda tıp hukukuna giriş, tıpçılar için hukuka giriş, hukukçular için tıbba giriş, hukukçular için tıbbi terminoloji, tıp ceza hukuku, adli tıp ve hekim hatalarına yaklaşım, tazminat sorumluluğu, tıp hukuku ve insan hakları sorunları, iletişim teknikleri gibi derslerin yer alacağını söyledi.
Tezli ve tezsiz iki ayrı programdan oluşan Tıp Hukuku için kayıtlar 20 Ocak tarihinde başlayıp 31 Ocak tarihinde son bulacak. Tezli ve tezsiz yüksek lisans programları için dersler ise 24 Şubat'ta başlayıp 30 Mayıs'ta sona erecek.  Tezli programda dersler hafta içi yapılırken, tezsiz programda ise dersler hafta sonu ve akşamları yapılacak.
Sadece tıp ve hukuk fakülteleri mezunlarının katılabileceği ve 8 öğrencinin kabul edileceği Tezli programa, yabancı dil ve ALES notlarının 65 olma şartı aranıyor.

Tezsiz programa ise 25 öğrencinin alınacağı programa başvuru için yabancı dil ve ALES şartı aranmıyor. Bu programa 4 yıllık herhangi bir fakülte mezunları katılabilecek. Ayrıca her iki programa da 2’şer yabancı uyruklu öğrenci alınacak.
İstanbul Medeniyet Üniversitesine yakın zamanda uzaktan eğitimin başlamasıyla beraber, tıp hukuku alanında da uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programı da açılması planlanıyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)