adscode

Türkiye'ye Giriş Çıkışlar Tamamen Durdu

Emniyet Genel Müdürlüğü' nün Pol-Net sisteminin arıza yapması nedeniyle pasaport işlemleri yapılamadığı için Türkiye genelindeki tüm sınır kapılarından saat 13.00'ten itibaren ülkeye giriş ve çıkış yapılamıyor.

Türkiye'ye Giriş Çıkışlar Tamamen Durdu
Haberler




Emniyet Genel Müdürlüğü' nün Pol-Net sisteminin arıza yapması nedeniyle pasaport işlemleri yapılamadığı için tüm sınır kapılarından saat 13.00'ten itibaren ülkeye giriş ve çıkış yapılamıyor. Kapıkule sınır kapısında arıza nedeniyle 3 kilometrelik küçük araç ve 4 kilometrelik de TIR kuyruğu oluştu. Pol-Net sistemindeki aksaklığın, Hacker grubu 'Redhack''in Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi egm.gov.tr'yi hacklediğini iddia etmesinin ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kullandığı Pol-Net bilişim sisteminin saat 13.00 sıralarında arıza yapması nedeniyle pasaport kontrol işlemleri yapılamadı. Bu nedenle karayoluyla Türkiye ’den Avrupa’ya çift yönlü giriş ve çıkış yapılamıyor. Arıza nedeniyle Kapıkule gümrük sahasının içi doldu, dışarı da ise 3 kilometre küçük, 4 kilometre TIR kuyruğu oluştu. Duruma isyan eden sürücüler, durumu araçlarının klaksonlarına basarak protesto etti. Arıza nedeniyle Hamzabeyli, İpsala ve Pazarkule Gümrük Kapıları'nda da yoğunluk oluştu.
Pol-Net ağındaki arızadan dolayı Türkiye genelindeki bütün kapılarda hava ve deniz dahil giriş çıkışlarda işlem yapılamadığını belirten Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, “Arızadan dolayı işlem yapılamıyor. Genel müdürlük içerisindeki işlemlerde yapılamıyor. Ne kadar devam edeceği konusunda bilgimiz yok. Arıza giderildiğinde işlemler başlayacak" dedi.
Atatürk Havalimanı'nda da Pol-Net sisteminde yaşanan aksaklık nedeniyle bir süre pasaport işlemleri yapılamadı. Yaklaşık 1 saat süren arızanın ardından pasaport işlemleri yeniden başladı.
Pol-Net sistemindeki aksaklığın, Hacker grubu 'Redhack''in Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi egm.gov.tr'yi hacklediğini iddia etmesinin ardından gerçekleşmesi dikkat çekti. Twitter'daki hesabından siteyi hacklediğini açıklayan Redhack grubunun duyurusunun ardından, EGM'nin sitesine erişim sağlanamadı. 
Redhack, eylemi Gezi Parkı'nda hayatını kaybedenler için yaptığını duyurdu.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)